Nieuws

 • Invoering Omgevingswet

  1 januari 2024 wordt in heel Nederland de Omgevingswet ingevoerd. De Omgevingswet zorgt voor minder regels en ook dat deze regels overzichtelijk en makkelijker te vinden zijn.

 • Vanaf 2023 energielabel C verplicht voor alle kantoorgebouwen

  11 augustus 2022

  Heeft u een kantoorgebouw met energielabel D of lager? Dan mag u vanaf 1 januari 2023 uw kantoor niet meer gebruiken. Belangrijk om nu in actie te komen.

 • Nieuwe lijst bijzonder waardevolle bomen

  12 juli 2022

  Vorige week heeft het college een nieuwe lijst met bijzonder waardevolle bomen voor de gemeente vastgesteld. Bijzonder waardevolle bomen zijn bomen met een zo grote waarde voor het dorp, dat de gemeente ze extra wil beschermen. Die bescherming bestaat uit extra zorg voor de boom en een strengere beoordeling als een kapvergunning wordt aangevraagd.

 • Maritiem Sliedrecht

  Maritiem-300
 • Opvang gevluchte Oekraïners

  24 maart 2022

  De mensen die Oekraïne ontvlucht zijn hebben in Sliedrecht een zeer warm welkom gehad. Mensen worden opgevangen bij gezinnen en op de centrale opvang aan het Stationspark. Ook nu zien we weer dat de saamhorigheid in Sliedrecht groot is om klaar te staan voor de mensen om ons heen.

 • Omgevingsvisie: koers voor de toekomst

  Welke richting willen we op met Sliedrecht? Ambities volop! We willen 2500 woningen bouwen, maar ook meer groen en bomen. We zetten in op energie- en klimaatneutraal in 2050 én we willen een nog mooiere omgeving. Maar de ruimte in Sliedrecht is beperkt. Daarom moeten we keuzes maken.

 • Groene stappen

  Ontwerp groengebied Prickwaert Reinenweer

  De gemeente heeft in 2021 een Tiny Forest aangelegd, meer groen in Baanhoek-West aangebracht en de biodiversiteit in het groengebied Reinenweer/Prickwaert vergroot.

 • Kom Erbij en Doe mee

  De werkgroep ‘Kom Erbij' in Sliedrecht zet zich al jaren in voor het thema eenzaamheid. Door de coronacrisis krijgen acties en processen die dit jaar worden ingezet een corona-jasje aan. Heeft u, als organisatie, vereniging, instelling of bedrijf, ideeën en/of tips? Kom Erbij en doe mee!