Nieuws

 • Stroomstoring Drechtsteden-Chemours

  12 juni 2024

  Maandag 10 juni om 9.25 uur heeft er een stroomstoring in regio Dordrecht plaatsgevonden, waardoor bij Chemours Dordrecht direct de veiligheidssystemen in werking zijn getreden. De fabrieken hebben daardoor een noodstop gemaakt. Hierbij heeft er korte tijd een hogere uitstoot plaatsgevonden van stoffen die onder de brede definitie van PFAS vallen.

 • Definitieve uitslag verkiezing Europees Parlement 2024

  10 juni 2024

  De SGP heeft in Sliedrecht de meeste stemmen gekregen bij de Europese verkiezingen van donderdag 6 juni 2024. Ruim een kwart van de Sliedrechtse stemmen ging naar de Staatkundig Gereformeerde Partij. De PVV eindigde als tweede, de ChristenUnie als derde. Hier vindt u de volledige uitslag.

 • Weekmarkt verschuift vanwege kermis

  10 juni 2024

  De weekmarkt vindt vanwege de kermis op woensdag 19 juni niet plaats op het Burgemeester Winklerplein, maar in de Jacob Catsstraat.

 • Bent u net gestart als ondernemer, ZZP-er of freelancer of wilt u als zodanig aan de slag?

  10 juni 2024

  Speciaal voor deze groep start het Bonkelaarhuis een informatiepunt. Vanaf 1 juli houdt belastingadviseur Evan iedere eerste vrijdag van de maand van 11.00 – 13.00 uur spreekuur. U kunt bij hem terecht met vragen over uw administratie, belastingen en geldzaken. Hij heeft veel kennis van het ondernemerschap en fiscale zaken.

 • Forse verkeershinder door afsluitingen A15

  10 juni 2024

  Rijkswaterstaat start deze zomer met onderhoudswerkzaamheden aan de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Deil. Dit betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met forse verkeershinder op de A15 langs Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en de omliggende wegen.

 • Tussentijdse opkomstgegevens

  Hier vindt u de opkomstgegevens voor de Verkiezing Europees Parlement in Sliedrecht.

 • Sliedrecht bereidt zich voor op de toekomst met Kadernota 2025

  06 juni 2024

  De gemeente Sliedrecht presenteert met trots de Kadernota 2025. Een strategisch document dat de richting aangeeft voor het komende jaar en verder bouwt op de doelen en ambities uit Koers 2030. Dit document vormt een essentieel onderdeel van de voortdurende inspanningen om de groei en ontwikkeling van Sliedrecht te waarborgen, gebaseerd op het hoofdlijnenakkoord 2022-2026 en het collegewerkprogramma 2022-2026.

 • Resultaten veiligheidsmonitor 2023

  03 juni 2024

  Benieuwd hoe de veiligheid in uw wijk wordt beleefd en hoe de gemeente Sliedrecht presteert op het gebied van sociale overlast of criminaliteit in vergelijking met andere gemeenten? Lees het in de Veiligheidsmonitor!

 • Gemeenteraad stemt in met plannen voor Sliedrecht Buiten en Stationspark III

  07 juni 2024

  Woensdag 29 mei werd tijdens de besluitvormende raadsvergadering de plannen en het krediet voor Sliedrecht Buiten en Stationspark III door de raad vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 12 juni 2024 zes weken, dus tot en met dinsdag 23 juli 2024 ter inzage in het gemeentekantoor.

 • Alle eieren van hobbykippen in onze regio bevatten te veel PFAS

  30 mei 2024

  Afgelopen maanden heeft het RIVM onderzoek gedaan naar PFAS in eieren van hobbykippen in Zuid-Holland Zuid. Uit het onderzoek blijkt dat er teveel PFAS in de eieren zit. Daarom blijft het advies staan om geen eieren van hobbykippen te eten in Zuid-Holland Zuid.