Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Aanmelden Zorg- en Techniekroute Sliedrecht 2023

  26 januari 2023

  De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt, overheid en onderwijs belangrijk. Daarom organiseert de gemeente samen met lokale technische bedrijven en zorginstellingen elk jaar de Zorg- en Techniekroute. In mei wordt de Zorgroute georganiseerd. In november de Techniekroute.

 • Gemeente Sliedrecht start unieke samenwerking voor Sliedrecht-Noord

  20 januari 2023

  De gemeente Sliedrecht gaat de komende jaren aan de slag met de ontwikkeling in Sliedrecht-Noord, een complexe en belangrijke opgave. De gemeente start voor dit project een unieke samenwerking op met (lokale) marktpartijen. De samenwerking wordt bekrachtigd met een vandaag getekende intentieovereenkomst. Het bijzondere is dat met de overeenkomst al een samenwerking wordt aangegaan zonder dat er een volledig afgedicht plan is. Wethouder Ton Spek: “Het vertrekpunt is samen. Met elkaar komen we verder, dat is écht het fundament voor Sliedrecht-Noord. Daarin spelen marktpartijen, grondeigenaren en inwoners een grote rol.”

 • PFAS in mijn tuin

  20 januari 2023

  Hoeveel PFAS zit er in mijn (moes)tuin? Hoeveel komt er terecht in de door mij geteelde groenten en fruit? Kan ik (blijven) eten uit mijn eigen tuin? En hoe kan ik mijn tuin het beste water geven? Op die vragen is na uitgebreid onderzoek een antwoord.

 • Inschrijven basisschool gestart

  11 januari 2023

  Deze week is de inschrijving gestart voor aanmelden basisschool. Wordt uw kind tussen 1 oktober 2023 en 30 september 2024 vier jaar? Dan moet u uw kind vóór 1 maart 2023 aanmelden bij de basisschool van uw keuze.

 • Speech Nieuwjaarsreceptie 2023

  11 januari 2023

  Burgemeester Jan de Vries sprak tijdens de nieuwjaarsreceptie inwoners en ondernemers toe "Na twee jaar vol beperkingen kunnen wij elkaar vanavond in vrede, veiligheid en vrijheid alle goeds toewensen voor het jaar 2023."


 • Verhoging NHG-garantie

  10 januari 2023

  Per 1 januari 2023 is de grens van de NHG-garantie (Nationale hypotheekgarantie) verhoogd van € 355.000 naar € 405.000. Deze verhoging heeft gevolgen voor startersleningen en opkoopbescherming.

 • Jaaroverzicht 2022 van burgemeester Jan de Vries

  02 januari 2023

  In onderstaande video ziet u het jaaroverzicht.

 • Nieuwe textielinzamelaar in Sliedrecht

  10 januari 2023

  bedrijf Sympany neemt de inzameling voor textiel over. Zij zullen jouw oude kleding recyclen en een nieuw leven geven.

 • Gratis cursussen lezen, schrijven en rekenen

  28 december 2022

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Dat lukt niet altijd als je moeite hebt met lezen, schrijven en rekenen. De gemeente werkt samen met verschillende taalscholen waar je gratis les kan krijgen.

 • Verlenging opvang vluchtelingen Sliedrecht

  21 december 2022

  In de media komt vaak terug dat de vluchtelingenstroom groot blijft. Burgemeester De Vries heeft samen met de wethouders besloten dat de crisisnoodopvang in het Gemeentekantoor in ieder geval open blijft tot 1 april 2023. Daarnaast is ook besloten dat de noodopvang voor Oekraïners open blijft tot 1 april 2024. Over de verlenging van de openstelling van de opvanglocaties zijn ook afspraken gemaakt binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en met het kabinet.