Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Vrijwilligers zijn goud waard!

  01 december 2022

  Woensdag 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Het Nationaal Baggermuseum zet op deze dag haar deuren open om nieuwe vrijwilligers te ontmoeten. Van 10.00 tot 11.30 uur kunnen geïnteresseerden kennismaken met het vrijwilligerswerk in het Nationaal Baggermuseum.

 • Alle Sliedrechtse speelplekken worden rookvrij

  01 december 2022

  Afgelopen woensdag 23 november 2022 is door wethouder Paas de aftrap gegeven om alle openbare speelplekken in Sliedrecht de komende tijd rookvrij te gaan maken. Bij natuurspeeltuin In De Weer werd de eerste tegel gelegd, waarmee duidelijk wordt dat het niet meer de bedoeling is om in de speeltuin een sigaret op te steken.

 • Veteranendag 2022

  29 november 2022

  Afgelopen zaterdag vond de 16e Veteranendag plaats in Sliedrecht. Ieder jaar nodigt burgemeester Jan de Vries de Sliedrechtse veteranen uit. Met deze Veteranendag bedankt de gemeente de veteranen voor hun inzet voor vrijheid. Ook de partners zijn uitgenodigd omdat zij het mogelijk maken dat de veteranen hun belangrijke werk verrichten.

 • Leden voor stembureaus gezocht

  24 november 2022
 • Eerste stappen voor Nieuwe brandweerkazerne

  24 november 2022

  De gemeente Sliedrecht heeft de locatie Rijnstraat 315, het huidige politiebureau, van de politie gekocht om daar een nieuwe brandweerkazerne te vestigen. De brandweer is nu nog gehuisvest aan de Middeldiepstraat. De gemeente is al lang op zoek naar een goede locatie voor een moderne brandweerkazerne. De gemeente gaat op korte termijn verder in gesprek met de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid (VRZHZ) om de plannen verder uit te werken. De start van de werkzaamheden worden niet voor begin 2024 verwacht.

 • Bestemmingsplannen in Sliedrecht vertraagd door stikstofuitspraak

  24 november 2022

  Begin november heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over de zogenaamde "bouwvrijstelling". Die vrijstelling betekende dat stikstofuitstoot tijdens de bouwfase van een project niet onderzocht hoefde te worden.
  De Raad van State heeft een streep door die vrijstelling gehaald. Stikstofuitstoot in de bouwfase moet dus voortaan weer gewoon worden berekend en beoordeeld.

 • Aansprakelijkheidsstelling Chemours

  24 november 2022

  De gemeenten Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht en Molenlanden hebben Chemours c.s. aansprakelijk gesteld voor de (milieu)schade die geleden wordt als gevolg van de bedrijfsactiviteiten van Chemours c.s.

 • Rijkssubsidie maakt nieuwe noord-zuidverbinding Sliedrecht mogelijk

  14 november 2022

  De gemeente Sliedrecht heeft een subsidie gekregen voor de realisatie van een nieuwe noord-zuidverbinding. De subsidie baant letterlijk en figuurlijk de weg voor de ambities in Sliedrecht-Noord. De verbinding biedt een oplossing voor de verkeersdrukte op de Stationsweg en is onmisbaar voor de 1.200 tot 1.500 huur- en koopwoningen die aan de noordkant van de gemeente komen.

 • Spotlights On

  10 november 2022

  Onze regio werd in 18 november 1421 opgeschrikt door de Sint Elisabethsvloed. Een ramp die werd veroorzaakt door een bijzonder zware noordwesterstorm, gevolgd door een zeer hoge stormvloed. Hierdoor braken verschillende dijken waardoor duizenden mensen overleden. Een ramp zonder weerga. Na de ramp hebben de Sliedrechters de handen uit de mouwen gestoken en zijn zij gaan opbouwen. Om stil te staan bij de historie en te laten zien hoe krachtig Sliedrecht en de hele Drechtsteden bouwt aan de toekomst zetten we de bruggen in het licht. Met het evenement Spotlights On wordt de regio Drechtsteden in de schijnwerpers gezet.

 • Energietoeslag 2023

  10 november 2022