Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Uitspraak rechtbank beroep Chemours

  24 maart 2023

  De rechtbank Den Haag heeft vrijdag 17 maart Chemours grotendeels in het gelijk gesteld in een zaak tegen de provincie Zuid-Holland. Chemours maakt bezwaar tegen de strengere eisen die de provincie Zuid-Holland wil opleggen voor de uitstoot van het bedrijf.

 • Milieupark

  23 maart 2023

  Met ingang van 3 april 2023 wijzigen de openingstijden van het Milieupark aan de Lelystraat 111 in Sliedrecht.

 • Rechter buigt zich over de zaak over schade door PFAS die gemeenten hebben aangespannen tegen Chemours

  16 maart 2023

  De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden stonden 14 maart tegenover Chemours en DuPont en Corteva in de rechtszaal. De gemeenten stellen de bedrijven aansprakelijk voor de schade die zij hebben geleden, lijden en mogelijk in de toekomst nog zullen lijden als gevolg van de uitstoot van PFAS. 27 september doet de rechter uitspraak.

 • Gratis compost voor inwoners

  16 maart 2023

  Zaterdag 25 maart is de landelijke compostactie. De gemeente Sliedrecht sluit aan bij deze actie. Zo willen we alle inwoners bedanken voor het goed scheiden van hun groente- fruit- en tuinafval en etensresten (gft-e afval).

 • Werkzaamheden aanleg warmtenet

  16 maart 2023

  In Sliedrecht werken gemeente, Tablis Wonen en HVC samen aan de aanleg van het warmtenet Sliedrecht. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd door HVC en aannemer A. Hak.

 • Maatschappelijke Advies Groep Sliedrecht groeit naar negen leden

  16 maart 2023

  Eind 2022 heeft het college een voorzitter en vier leden benoemd voor een Maatschappelijke Advies Groep (MAG). Deze adviesgroep bestaat uit deskundige inwoners van Sliedrecht die de gemeente adviseert op vraagstukken rond het Programma Ruimtelijke Vernieuwing (PRV). Deze maand treden vier nieuwe leden toe tot de MAG.

 • Ondernemers Sliedrecht investeren gezamenlijk in eigen ondernemersklimaat

  15 maart 2023

  Ondernemers en gemeente hebben op 14 maart een convenant getekend waardoor de ondernemers voortaan gezamenlijk kunnen investeren in het ondernemersklimaat van Sliedrecht. Met dit convenant komt er jaarlijks € 486.000 beschikbaar voor deze investeringen. Dit bedrag is door de gezamenlijke ondernemers vrij te besteden voor o.a. collectieve beveiliging, gebiedsbeheer op bedrijventerreinen of activiteiten in de winkelgebieden.

 • De grootste verbouwing van Nederland

  10 maart 2023

  Onder de grond zet Sliedrecht een belangrijke stap naar aardgasvrij. HVC legt nu de laatste hand aan de hoofdleiding van het warmtenet, de ‘backbone’ door het dorp. Daarna gaat het energie- en afvalbedrijf verder met de aanleg in de wijken. In 2025 zijn zo’n 2.000 woningen in Sliedrecht aangesloten op het warmtenet.

 • Helft huiseigenaren Vogelenzang kiest voor warmtenet

  09 maart 2023

  In Sliedrecht-Oost hebben ruim 30 particuliere eigenaren besloten om hun woning aardgasvrij te maken en over te stappen op het warmtenet van HVC. Het gaat om woningen in de Vogelenzang en enkele aan het begin van De Horst. Hiervoor wordt de subsidie Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) van het Rijk ingezet.

 • DELTA Netwerk gestart met graafwerkzaamheden in Sliedrecht

  09 maart 2023

  Afgelopen maand is DELTA Netwerk in de gemeente gestart met de graafwerkzaamheden voor het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Circet Nederland. Voor aanvang van de werkzaamheden in de straat ontvangen bewoners een aankondigingsbrief.