Nieuws

Laatste nieuwsberichten van de gemeente Sliedrecht.

 • Duurzaamheidsloket in Sliedrecht

  29 september 2022

  Interesse in duurzaam wonen? De gehele maand oktober kunt u in een pop-up store op de Kerkbuurt 68A in Sliedrecht terecht voor vragen of advies over warmtepompen, zonnepanelen, airconditioning en inductie koken. De pop-up store 'Duurzaamheidsloket Sliedrecht' is op zaterdagen 8, 15, 22 en 29 oktober geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zien we u daar?

 • Herinnering aanmelden adressenindex Gemeentemagazine 2023

  29 september 2022

  Eind van dit jaar komt er weer een gemeentemagazine uit. Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressengedeelte kunnen aan de redactie van Akse Media worden doorgegeven tot uiterlijk week 40, 3 oktober 2022.

 • Energiecoaches van start gegaan in Sliedrecht

  29 september 2022

  Sliedrechtse huishoudens in buurten die het hardst getroffen worden door de stijgende energieprijzen worden binnenkort bezocht door een energiecoach. De energiecoach geeft advies over besparende maatregelen en helpt gewenst met direct installeren.

 • Ziet u kansen voor een horecavoorziening in het monumentale raadhuis van Sliedrecht?

  29 september 2022

  Volgend jaar bestaat het raadhuis van Sliedrecht 100 jaar, een mijlpaal om te vieren. De gemeente wil dit prachtige rijksmonument weer de plek geven, die het verdient: Huis van de Democratie én Samenleving.

 • Ereburgerschap voor brandweerman Nico van Wijgerden na halve eeuw trouwe dienst aan Sliedrechtse gemeenschap

  29 september 2022

  Na een bijzonder lange carrière bij de vrijwillige brandweer, reikt burgemeester Jan de Vries Nico van Wijgerden (69) de Erepenning van de gemeente Sliedrecht uit. Het is een unicum in Nederland dat een vrijwillige brandweerman zich meer dan 50 jaar inzet voor de lokale veiligheid. Dat Nico van Wijgerden voortaan als ereburger van Sliedrecht door het leven mag gaan, is een eerbetoon dat hem dubbel en dwars toekomt.

 • Op weg naar een duurzaamheid Sliedrecht

  22 september 2022

  Deze week treft u in Het Kompas de Duurzaamheidspagina aan. In deze editie aandacht voor 'Red de egel', start energiecoaches en Duurzaamheidsloket, oproep voor deelname zonneprojecten, maar ook een interview met Sliedrechter Dhr. Van den Dool.

 • Najaarscampagne herhaalprik van start!

  22 september 2022

  Vanaf vandaag kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben én iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij onze vaccinatielocaties. In Dordrecht is dat op de Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht en in Gorinchem is dat Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem.

 • Mijlpaal nieuwbouw beheerdersonderkomen begraafplaats

  22 september 2022

  De bouw van het nieuwe beheerdersonderkomen bij de begraafplaats heeft een mijlpaal behaald: het hoogste punt! In een (elektrische) hoogwerker plaatste wethouder Ton Spek afgelopen donderdag 15 september de Sliedrechtse vlag op het hoogste punt van het nieuwe beheerdersonderkomen.

 • Economische Visie Sliedrecht in uitvoering

  22 september 2022

  De gemeente Sliedrecht werkt samen met ondernemend Sliedrecht aan de uitvoering van de Economische Visie. Om nog slagvaardiger te kunnen werken aan een optimaal ondernemingsklimaat in Sliedrecht willen we per 2023 een "Ondernemersfonds" oprichten: Een investeringsbudget voor en door ondernemers, verenigingen en organisaties in Sliedrecht.

 • 8 oktober: Boomspiegelfeest 2022 in Buitenuitbreiding-West

  22 september 2022

  In de week van 1 t/m 9 oktober vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats. Net als vorig jaar doet de gemeente hier weer aan mee.