Opvanglocatie asielzoekers Sliedrecht

De gemeente Sliedrecht wil haar verantwoordelijkheid nemen voor de opvang van asielzoekers. Als Sliedrecht leveren we op deze wijze een bijdrage aan de opvangcrisis in Nederland, een maatschappelijk vraagstuk wat vraagt om urgentie. Daarom komt er in onze gemeente een opvanglocatie voor asielzoekers in de kom Kweldamweg-Zwijnskade. Op die plek worden naar verwachting vanaf begin 2025 250 asielzoekers opgevangen. Het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de opvanglocatie.

 • Informatiemarkt

  Op 26 februari is er een informatiemarkt in partycentrum De Lockhorst. Tijdens de informatiemarkt zijn belangstellenden welkom in drie tijdsblokken: van 18.00 tot 18.45 uur, van 19.00 tot 19.45 uur en van 20.00 tot 20.45 uur. Ieder tijdsblok heeft ruimte voor maximaal 100 belangstellenden, daarom is aanmelden verplicht.

 • Ervaring en planning

  De gemeente Sliedrecht heeft eerder ervaring opgedaan met de opvang van asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen in de gemeente. Deze positieve ervaringen geven vertrouwen dat onze Sliedrechtse gemeenschap bij de komst van nieuwe asielzoekers opnieuw een grote betrokkenheid zal tonen.

 • Vraag en antwoord

  Hier leest u vragen en antwoorden over de opvanglocatie asielzoekers

 • Nieuwsberichten

  Lees hier alle nieuwsberichten over de opvanglocatie asielzoekers