Ontmoeten & meedoen

 • Activiteiten Bonkelaarhuis

  Wilt u actief bezig blijven? Andere mensen ontmoeten? Het Bonkelaarhuis organiseert allerlei activiteiten. Van gezond bewegen voor senioren tot een koffieochtend voor jonge ouders. En van biljarten tot een Repair Café.

 • Activiteiten voor jongeren (SOJS)

  Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) organiseert activiteiten voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 26 jaar. Thuisbasis van SOJS is het jongerencentrum en poppodium Elektra.

 • Bibliotheek AanZet

  Bij Bibliotheek AanZet vindt u heel veel boeken, luisterboeken, tijdschriften, cd's en dvd's om te lenen. U kunt er ook terecht voor online cursussen, digitale kranten, voorleesfilmpjes en meer.

 • Sporten in Sliedrecht

  Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Door te bewegen voel je je goed, en zit je lekker in je vel. Ook kom je door te sporten in contact met andere mensen.

 • Lokaal Sportakkoord

  Sport en bewegen is goed voor je gezondheid en leuk om te doen. Ook is het een mooie manier om mensen te ontmoeten. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen. Daarom heeft de gemeente, samen met sportverenigingen, het onderwijs en maatschappelijke organisaties, in 2020 een Lokaal Sportakkoord opgesteld.

 • Sportaccommodaties

  In Sliedrecht zijn er verschillende sportaccommodaties waar u gebruik van kunt maken.

 • Subsidies

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat er voor iedereen voldoende activiteiten in de buurt zijn. En dat ieder kind moet kunnen sporten. Daarom zijn er subsidies en andere financiële hulp.

 • Vrijwilligerswerk

  Vrijwilligerswerk is heel belangrijk in onze samenleving. Maar er kan weleens iets mis gaan tijdens uw werk als vrijwilliger of mantelzorger. We willen niet dat u met lege handen staat bij schade of een ongeval. Daarom heeft de gemeente Sliedrecht een verzekering afgesloten voor vrijwilligers en mantelzorgers.

 • Gratis cursussen lezen, schrijven, rekenen en werken op de computer

  Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Het is niet makkelijk om altijd mee te doen als je niet zo goed kan lezen, schrijven, rekenen of werken op de computer. Daarom heeft de gemeente verschillende gratis cursussen die je kunnen helpen.