Nieuws

 • Gemeentepenning voor Renate van der Velde

  08 december 2023

  Vrijwilligers zijn de mensen die de samenleving verbinden. Inwoners die stuk voor stuk energie steken in onze Sliedrechtse gemeenschap. Mensen die mogelijk maken dat anderen kunnen meedoen. Dit zijn mensen die van onschatbare waarde zijn voor de Sliedrechtse samenleving. Deze week, met de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december, staat in het teken van de waarde van vrijwilligerswerk en waarderen wij hun vrijwillige inzet. Daarbij past het uitreiken van Gemeentepenningen.

 • Gebiedsontwikkeling locatie Groen van Prinsterer en herinrichting Jacob Catsstraat en omgeving

  07 december 2023

  De gemeente Sliedrecht maakt werk van de herinrichting van de Jacob Catsstraat en woningbouw op de plek van de voormalig Groen van Prinstererschool. Deze week hebben omwonenden een brief ontvangen waarin zij worden geïnformeerd over de gebiedsontwikkeling.

 • Fietsstraat op het Achterom bijna gereed

  23 november 2023

  Vorige week is het rode asfalt aangebracht op de fietsstraat op het Achterom. Hiermee is weer een mijlpaal bereikt en zijn we weer een stap verder. Komende week werkt de aannemer verder met het voorplein van de begraafplaats. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind deze week (afhankelijk van het weer) gereed. Daarna start de groenaanplant.

 • Energietoeslag 2023 voor mensen met een laag inkomen

  14 november 2023

  In december ontvangen Sliedrechters met een laag inkomen de energietoeslag 2023. Het gaat om een bedrag van 1300 euro.

 • Stand van zaken onderzoek eieren

  03 november 2023

  Het onderzoek naar de aanwezigheid van PFAS in eieren is in volle gang. De gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden hebben opdracht gegeven tot dit onderzoek, omdat ze willen weten of het voor bewoners veilig is eieren te eten uit de omgeving van de chemische fabriek Chemours (voorheen DuPont). We verwachten dat de resultaten in het voorjaar van 2024 bekend zijn.

 • Werkbezoek herinrichting Achterom

  03 november 2023

  De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. Om dit mogelijk te maken werkt aannemer J. de Jager uit Sliedrecht vanaf 28 augustus aan de herinrichting van het Achterom en voorplein van de begraafplaats. Als het weer mee zit zijn de werkzaamheden half november gereed.

 • Klimaatregio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden weer een stap dichterbij klimaatbestendige regio: 2,5 miljoen euro subsidie toegekend

  05 december 2023

  De regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden heeft via het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie (DPRA) van het Rijk € 2,5 miljoen subsidie ontvangen. De subsidie stelt de regio in staat om haar klimaatambities versneld uit te voeren. Zo komen we een stap dichterbij ons doel: een klimaatbestendige regio in 2050.

 • Activiteiten Nationale Klimaatweek

  Sliedrecht gemeentegids 2022 (LQ)-23
 • Regio Drechtsteden lanceert Zonnedakje: een tool voor inzicht in zonnepanelen

  De regio Drechtsteden lanceert een tool waarmee inwoners en gemeenten inzicht krijgen in de mogelijkheden om zonnepanelen op daken te plaatsen. Ook geeft deze tool informatie over het aantal aanwezige zonnepanelen in de gemeenten in de regio. Dat kan via de website zonnedakje.nl.

 • Gemeenten tevreden met vonnis Dupont/Chemours

  27 september 2023

  Dupont/Chemours is verantwoordelijk voor de vervuiling die zij hebben veroorzaakt door de uitstoot van PFOA en GenX. Dat heeft de rechter vandaag in het tussenvonnis bekrachtigd. Ook oordeelt de rechter dat de bedrijven onrechtmatig hebben gehandeld in de periode 1984-1998. De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht voelen zich gesteund.