Nieuws

 • Bouw nieuwe brandweerkazerne officieel van start

  11 april 2024

  Op dinsdagavond 2 april is de realisatieovereenkomst tussen de VRZHZ en de gemeente Sliedrecht in de “oude” brandweerkazerne ondertekend.

 • Werkzaamheden 'Boring onder de Merwede' opnieuw uitgesteld

  09 april 2024

  Deze week stond voor het warmteproject 'Boring onder de Merwede' de eerste warmteleiding van 1200 meter onder de Merwede-rivier tussen Sliedrecht en Dordrecht gepland. Door onverwachte grondproblemen zijn de werkzaamheden opgeschort.

 • SOJS blijft gebruiker pand Elektra

  09 april 2024

  De rechter heeft de gemeente Sliedrecht op dinsdag 2 april in het gelijk gesteld voor wat betreft de opzegging van de huurovereenkomst met SOJS. De uitspraak betekent dat de oude huurovereenkomst met SOJS rechtsgeldig is opgezegd.

 • Derdelanders in Sliedrecht

  05 april 2024

  Derdelanders zijn mensen die vanwege de oorlog uit Oekraïne zijn gevlucht en daar ook woonden, maar niet de Oekraïense nationaliteit hebben.

 • Advies geen eieren eten van hobbykip blijft van kracht

  04 april 2024

  Nu de lente is begonnen, begint ook het legseizoen voor kippen. Uit de resultaten van het onderzoek naar PFAS in eieren van hobbykippen (van particulieren) bleek in december dat er te veel PFAS in zit. RIVM en GGD Zuid-Holland Zuid gaven daarbij het advies om deze eieren niet te eten. Dit advies geldt nog steeds. We brengen dit advies opnieuw onder de aandacht, omdat de kippen nu weer beginnen met leggen.

 • De gemeente zoekt stembureauleden voor de verkiezing Europees Parlement

  03 april 2024

  Op donderdag 6 juni 2024 is de verkiezing voor het Europees Parlement. Bent of kent u iemand die het leuk vindt om mee te helpen op het stembureau? Meld u dan aan als stembureaulid.

 • Rechter stelt gemeente in het gelijk

  02 april 2024

  Op dinsdag 2 april heeft de rechter de gemeente in het gelijk gesteld voor wat betreft de opzegging van de huurovereenkomst met SOJS. De rechter heeft geoordeeld dat de gemeente zorgvuldig heeft gehandeld. De gemeente mag voor het verbouwde pand nieuwe afspraken maken.

 • Gemeenteraad stemt in met plan nieuwe brandweerkazerne, bouw start begin 2025

  02 april 2024

  Op de locatie van het oude politiebureau aan de Rijnstraat 315 in Sliedrecht komt de nieuwe brandweerkazerne. Gisterenavond 26 maart werd tijdens een besluitvormende raadsvergadering het krediet voor de realisatie van de brandweerkazerne en bijbehorende trainingsbaan (PPMO) door de raad vastgesteld.

 • Lente! GFT-bak vanaf april weer iedere week geleegd

  22 maart 2024

  Het voorjaar komt eraan. Voor veel mensen is dit het moment om hun tuin klaar te maken voor de lente. Het betekent ook dat er meer tuinafval vrijkomt en dáár speelt de gemeente Sliedrecht op in. Vanaf dinsdag 2 april 2024 wordt de gft-container weer wekelijks geleegd.

 • Reacties bewoners over plannen Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht

  20 maart 2024

  In januari en februari hebben de gemeente en Tablis Wonen voor de zeven deellocaties van het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht (BHS) vier bewonersavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden konden bewoners vragen stellen, maar ook opmerkingen en suggesties geven over de plannen. Dit leverde waardevolle informatie op en zorgde voor een goed startpunt van het participatieproces.