Nieuws

 • Nieuw: Contactpunt voor geldzorgen op de werkvloer

  07 september 2023

  Het leven is duur en het aantal mensen met geldzorgen groeit. Heeft u moeite om rond te komen terwijl u werk heeft? Of merkt u als werkgever dat dit speelt bij uw medewerkers? Dan kunt u terecht bij het Contactpunt Geldzorgen op de werkvloer dat sinds 1 september open is.

 • Vervolgonderzoek naar PFAS in eieren van start

  31 augustus 2023

  Verschillende inwoners houden kippen en eten de eieren die deze kippen leggen. Het is daarom belangrijk om te weten of er PFAS terecht komen in de eieren. En wat dit betekent voor de inwoners die deze eieren eten. Daarom starten de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht een uitgebreid onderzoek daarnaar.

 • Welke vrijwilliger verdient onze gemeentepenning?

  31 augustus 2023

  De gemeente Sliedrecht is trots op haar vrijwilligers. Daarom reikt burgemeester Jan de Vries tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag de Sliedrechtse gemeentepenning uit.

 • Nader onderzoek RIVM PFAS Merwelanden

  17 augustus 2023

  Provincie verlengt negatief zwemadvies voor recreatieplas Merwelanden De provincie Zuid-Holland blijft adviseren om niet te zwemmen in recreatieplas Merwelanden in Dordrecht. Zwemmen in deze plas kan, in combinatie met de inname van PFAS uit andere bronnen, ervoor zorgen dat mensen te veel PFAS binnenkrijgen. En dat kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit blijkt uit nader onderzoek door het RIVM in opdracht van de provincie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 • Column Plannen, drempels, boetes en ...

  15 augustus 2023
 • Tijdelijke huisvesting SO Bleyburgh

  03 augustus 2023

  Het aantal leerlingen op de SO Bleyburgh is de laatste jaren onverwacht snel gegroeid. Hierdoor heeft de school nu te weinig ruimte. Omdat de Anne de Vriesschool ook groeit, zijn er in het schoolgebouw van Baanhoek-West geen leslokalen over. Daarom wordt voor de SO Bleyburgh een tijdelijk gebouw met twee leslokalen gebouwd.

 • Achtergelaten spullen langs de waterkant? Massale inzet van hulpdiensten!

  20 juli 2023

  De brandweer in regio Zuid-Holland Zuid is het afgelopen halfjaar ruim 40 keer ingezet voor meldingen van een persoon te water. Dat is vaker dan in dezelfde periode van vorig jaar. In de meeste gevallen gaat het om gevonden spullen langs de waterkant. Een kinderfiets langs de waterkant veroorzaakt snel onrust. Een melding hiervan maken is daarom ook een logische handeling. De hulpdiensten nemen na deze melding geen enkel risico en zetten groots in.

 • Negatief zwemadvies voor recreatieplas Merwelanden

  14 juli 2023

  De waterschappen Hollandse Delta en Rivierenland hebben op meerdere locaties PFAS in het oppervlaktewater aangetroffen. Een aantal van deze locaties betreft zwem- en recreatiewater. De provincie Zuid-Holland heeft aan het RIVM gevraagd of er veilig gezwommen kan worden in de betreffende zwem- en recreatielocaties. Op basis van de meest recente data van de waterschappen concludeert het RIVM dat het in 12 van de 13 beoordeelde locaties, waaronder ook het Lammetjeswiel, veilig is om te zwemmen. Voor recreatieplas Merwelanden geldt dat er aanvullend onderzoek nodig is. De provincie heeft daarop besloten een negatief zwemadvies af te geven voor zwemmen in recreatieplas Merwelanden.

 • Aanmelden Techniekroute 2023

  07 juli 2023

  De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt, overheid en onderwijs belangrijk. Daarom organiseert de gemeente samen met lokale technische bedrijven en zorginstellingen elk jaar de Zorg- en Techniekroute. De Zorgroute heeft plaatsgevonden op woensdag 24 mei. Op woensdag 8 november vindt de Techniekroute in 2023 plaats.

 • Uw huis verduurzamen?

  06 juli 2023