Meldingen
-
Contactformulier
-
Opvragen status van uw aanvraag/melding
Afhandeling van uw aanvraag
-
Verloren en gevonden voorwerpen
Op verlorenofgevonden.nl kijkt u of uw voorwerp gevonden is. Als uw voorwerp gestolen is, doet u altijd eerst aangifte bij de politie.
-
Melding openbare ruimte
Is er iets kapot of niet in orde in de openbare ruimte? Met Fixi geeft u makkelijk de melding door. Vul de melding zo compleet mogelijk in.
-
Meldpunt Discriminatie
Elke burger telt mee en hoort erbij, ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, seksuele voorkeur, geloofsovertuiging of lichamelijke en geestelijke beperking. De gemeente bestrijdt discriminatie en sociale uitsluiting dan ook actief.
-
Bezwaarschrift indienen
Als u het als burger of bedrijf niet eens bent met een besluit van een gemeentelijk bestuursorgaan (bijvoorbeeld het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad), kunt u in veel gevallen een bezwaarschrift indienen tegen het genomen besluit. U moet dan wel een rechtstreeks belang hebben bij het genomen besluit. Het besluit zelf of de bekendmaking in de krant geeft hierover meer informatie.
-
Klacht tegen gemeentelijk handelen
De gemeente Sliedrecht is een klantgerichte gemeente. Toch gebeurt het dat onze klanten, de burgers, niet tevreden zijn over iets dat een medewerker of bestuurder van de gemeente doet. U bent bijvoorbeeld ontevreden over de uitvoering van een taak van de gemeente, u vindt dat u onvriendelijk bent behandeld of de gemeente doet niet wat ze belooft. De gemeente heeft voor die gevallen een klachtenregeling waarvan u gebruik kunt maken.
-
Klachtenlijn Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid
U kunt een klacht indienen bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid als u overlast heeft van bepaalde activiteiten van een bedrijf. Dit kan geluidsoverlast of geurhinder zijn of andere milieubedreigende activiteiten. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zal dan een onderzoek uitvoeren. Als dat nodig is zal bestuursrechtelijk of strafrechtelijk worden opgetreden. Dit kan betekenen dat een bedrijf maatregelen moet nemen om de overlast te voorkomen.
-
Planschade (tegemoetkoming in schade)
Bij schade door maatregelen op het gebied van de ruimtelijke ordening kunt u in aanmerking komen voor tegemoetkoming in schade (de zogenaamde planschade). Uw woning kan in waarde gedaald zijn of u lijdt verlies van inkomen.
-
Aansprakelijkstelling
Wanneer u meent schade te hebben geleden als gevolg van gemeentelijk handelen of door gebreken in het onderhoud van gemeentelijke objecten (wegen, pleinen, openbaar groen, bouwwerken, etc.) dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. Bij gebleken aansprakelijkheid van de gemeente kunnen uw kosten vergoed worden.