Oktober

  • Eerste gezamenlijke Veteranendag groot succes

    14 oktober 2024

    Voor het eerst hebben de gemeenten Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam de handen ineengeslagen om gezamenlijk op zaterdag 12 oktobter 2024 Veteranendag te vieren. De bijeenkomst, gehouden in De Lockhorst in Sliedrecht, was een groot succes en kende een divers programma ter ere van de regionale veteranen.

  • Gratis bomen- en en plantenactie

    11 oktober 2024

    Stichting Sliedrecht Groen start samen met de gemeente Sliedrecht een bomen- en plantenactie. Sliedrechtse inwoners kunnen van 16 oktober tot en met 3 november via de speciale website sliedrechtplant.nl gratis vooraf geselecteerde bomen- en planten bestellen.

  • Sliedrechtse basisschoolkinderen ontbeten vandaag samen met de burgemeester

    11 oktober 2024

    De kinderen van groep 8 van basisschool KC De Wilgen hebben samen met burgemeester Jan de Vries ontbeten in het Raadhuis. Dit ontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens het ontbijt spraken de kinderen met de burgemeester over hoe belangrijk een gezond ontbijt is, over de politiek, en over wat het betekent om burgemeester te zijn. Bakkerij Vlot - van der Wiel verzorgde het ontbijt.

  • Nieuw informatiepunt over PFAS in Zuid-Holland Zuid

    10 oktober 2024

    Heeft u vragen over PFAS in uw omgeving? Hiervoor kunt u terecht op een nieuw centraal informatiepunt: www.pfasinfo.nl. Op deze website vindt u alle betrouwbare en actuele informatie over PFAS op één plek.

  • Milieupark alleen voor afval van inwoners Sliedrecht

    08 oktober 2024

    Heeft u huishoudelijk (grof)afval? Dan kunt u dat brengen naar het milieupark aan de Lelystraat 111. Het milieupark is niet bedoeld voor het inzamelen van afval van bedrijven. We zien regelmatig dat bedrijven toch afval naar het milieupark brengen. Hierop controleren we nu strenger. Vanaf maandag 14 oktober laten we daarom geen auto's met grijs kenteken meer toe.

  • Geen bruikleen in gebouw Maaslaan 6

    08 oktober 2024

    In de afgelopen weken ontving de gemeente vragen over de opzegging huur- en gebruiksovereenkomsten van het voormalig schoolgebouw aan Maaslaan 6. Dit gebouw wordt gesloopt voor nieuwbouw voor het plan Binnenstedelijke Herstructurering. Naar aanleiding van onduidelijkheid over de tijdelijke verhuur/bruikleen en de slechte staat van het schoolgebouw heeft de gemeente besloten om het gebouw niet meer te verhuren c.q. in bruikleen te geven.

  • Regenwormen oorzaak hoge concentraties PFAS in eieren hobbykippen Zuid-Holland Zuid en Altena

    07 oktober 2024

    Uit nieuw onderzoek lijken regenwormen de belangrijkste oorzaak te zijn van de hoge concentraties PFAS in eieren van hobbykippen in Zuid-Holland Zuid en de gemeente Altena. Dit blijkt uit onderzoek dat het afgelopen jaar/half jaar is uitgevoerd. Het onderzoek toont aan dat PFAS via het eten van wormen in de eieren van kippen komt en zo de ecologische voedselketen binnendringt.

  • Voorkeursrecht gemeenten voor Sliedrecht-Noord en Sliedrecht Buiten

    03 oktober 2024

    Om regie te houden op de ontwikkeling van Sliedrecht-Noord en Sliedrecht Buiten, vestigt de gemeente een zogenoemd voorkeursrecht op gronden het in het gebied. Hiermee krijgt de gemeente een voorkeurspositie op de grondmarkt. Een belangrijke en noodzakelijke stap om de nieuwe, groene woonwijk en het sport- en recreatiecomplex te bouwen.

  • Schoolbibliotheek voor leerlingen van SBO De Akker/ZML De Rank

    03 oktober 2024

    Een mooi moment op woensdagochtend 2 oktober 2024 voor de leerlingen van SBO De Akker en ZML De Rank in Sliedrecht. Wethouder Cees Paas opende hun schoolbibliotheek.