Eerste gezamenlijke Veteranendag groot succes

Voor het eerst hebben de gemeenten Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam de handen ineengeslagen om gezamenlijk op zaterdag 12 oktobter 2024 Veteranendag te vieren. De bijeenkomst, gehouden in De Lockhorst in Sliedrecht, was een groot succes en kende een divers programma ter ere van de regionale veteranen.

Veteranendag 2024

Warm welkom en ontmoeting 

De dag begon om 15.00 uur met een warme ontvangst. Veteranen werden verwelkomd met koffie, thee en iets lekkers, wat ruimte bood voor ontmoeting en onderlinge gesprekken. Het begin van de dag stond vooral in het teken van samenzijn en verbondenheid. 

Inspirerende toespraken 

Om 15.45 uur opende burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht het officiële programma met een toespraak waarin hij de veteranen bedankte voor hun dienst en opofferingen. Kort daarna deelde Afghanistanveteraan Marc van der Kuilen zijn persoonlijke verhaal. Zijn inspirerende toespraak raakte veel aanwezigen, en benadrukte de offers die veteranen brengen voor vrijheid en veiligheid. 

Samenzijn en muziek 

Na de toespraken volgde een moment van ontspanning, waarbij er een drankje werd geschonken en een groepsfoto werd gemaakt met de drie burgemeesters. De muzikale omlijsting van Jessica Nederlof-Hoogenboom zorgde vervolgens voor een sfeervolle achtergrond, wat de bijeenkomst verder opluisterde. 

Traditioneel diner en slotwoorden 

Het diner, de traditionele ‘blauwe hap’, werd om 17.30 uur geserveerd. Tijdens het diner sprak burgemeester Margreet van Driel van Papendrecht de veteranen toe, en uitte haar dankbaarheid voor hun toewijding en offers. Als afsluiting hield burgemeester Jan Willem Boersma van Alblasserdam om 18.50 uur een slottoespraak, waarin hij terugblikte op de succesvolle dag en zijn waardering uitsprak voor de samenwerking tussen de gemeenten. 

Gedenkwaardige dag 

De Veteranendag eindigde om 19.00 uur en werd als zeer geslaagd ervaren. Het was een dag vol verbondenheid, waardering en erkenning voor de veteranen die zich hebben ingezet voor onze vrijheid.

Veteranendag 2024