Sliedrechtse basisschoolkinderen ontbeten vandaag samen met de burgemeester

De kinderen van groep 8 van basisschool KC De Wilgen hebben samen met burgemeester Jan de Vries ontbeten in het Raadhuis. Dit ontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Tijdens het ontbijt spraken de kinderen met de burgemeester over hoe belangrijk een gezond ontbijt is, over de politiek, en over wat het betekent om burgemeester te zijn. Bakkerij Vlot - van der Wiel verzorgde het ontbijt.

Het ontbijt is belangrijk voor ieder kind

Het Burgemeestersontbijt is een idee dat in heel Nederland wordt uitgevoerd. Van 9 tot en met 13 oktober ontbijten 239 burgemeesters samen met bakkers en basisschoolkinderen uit hun eigen stad of dorp om te leren over het belang van een gezond ontbijt.

Ook Sliedrecht doet hieraan mee. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar veel kinderen slaan het ontbijt over, eten niet elke dag een ontbijt, of kiezen geen gezonde opties.

Burgemeester Jan de Vries: "Het is niet alleen belangrijk om samen gezond te ontbijten, maar ook om de tijd te nemen om samen te praten. Ik vind het mooi om te horen wat de kinderen van groep 8 bezighoudt. En wat zij belangrijk vinden voor onze gemeente."

De kinderen kregen een ontbijtpakket met eten dat past binnen de adviezen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, bolletjes en krentenbollen van bakkerij Vlot – van der Wiel met gezond beleg. Ze konden ook kiezen uit halfvolle melk, thee, groenten en fruit. Gezond én lekker!

Burgemeestersontbijt met groep 8 van basisschool KC De Wilgen