Succesvolle controle bij autobedrijven in Sliedrecht en omgeving

Twee Sliedrechtse autobedrijven zijn vorige week met succes door een onaangekondigde controle gekomen. Deze controle is onderdeel van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. In totaal zijn tien autobedrijven in de regio gecontroleerd. Bij geen enkel autobedrijf zijn overtredingen geconstateerd die wijzen op ondermijning of ondermijnende criminaliteit.

De controle vond op maandag 14 oktober plaats bij in totaal tien autobedrijven in Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht. Deze integrale controle werd uitgevoerd door het Bestuurlijk Interventieteam Drechtsteden Buiten (BIT), de gemeenten, de RDW, het landelijke Intelligence- en expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) en de politie.

Alle betrokken partners kijken terug op een succesvolle controle. Bij de tien gecontroleerde autobedrijven zijn geen overtredingen geconstateerd die wijzen op ondermijning of ondermijnende criminaliteit.

Ziet u zelf iets verdachts?

Voor signalen zijn de gemeente, de politie en de andere organisaties ook afhankelijk van inwoners en ondernemers. Het kan zijn dat u bij een bedrijf iets merkwaardigs of verdachts ziet, bijvoorbeeld wanneer de openingstijden beperkt zijn, een bedrijf meer een ontmoetingsplek lijkt of wanneer er weinig klandizie is.
 
Ziet u zelf iets verdachts? Melden kan altijd bij de politie via 0900-8844 (bij een noodgeval met 112). Wilt u anoniem melden? Meld bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.  

Wat is het Bestuurlijk Interventie Team Drechtsteden Buiten?

Sinds dit jaar hebben de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht de samenwerking met de aanpak tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit geïntensiveerd door gezamenlijk een Bestuurlijk Interventie Team (BIT) op te richten.
 
Het BIT organiseert in de vijf gemeenten integraal toezicht en handhaving uit doormiddel van integrale bedrijfscontroles. Hierdoor bundelen de gemeenten capaciteit en slagkracht in de aanpak van ondermijning en werken zij aan het behouden van een eerlijk en veilig ondernemersklimaat in de regio.

Foto controle bij autobedrijven