Milieupark alleen voor afval van inwoners Sliedrecht

Heeft u huishoudelijk (grof)afval? Dan kunt u dat brengen naar het milieupark aan de Lelystraat 111. Het milieupark is niet bedoeld voor het inzamelen van afval van bedrijven. We zien regelmatig dat bedrijven toch afval naar het milieupark brengen. Hierop controleren we nu strenger. Vanaf maandag 14 oktober laten we daarom geen auto's met grijs kenteken meer toe.

Het milieupark is alleen voor inwoners van Sliedrecht. U betaalt hiervoor via de afvalstoffenheffing. Bedrijven betalen dit niet. Voor hen gelden wettelijke regels. Ook hebben bedrijven een administratieplicht voor het afvoeren van bedrijfsafval. Dit betekent ook dat bedrijven hun afval niet in ondergrondse containers mogen gooien. 

Inzamelen bedrijfsafval

Heeft u een bedrijf? Dan regelt u de inzameling van uw bedrijfsafval met een gemeentelijk, regionaal of particulier inzamelbedrijf. U sluit hiervoor zelf een contract af.  

Meer weten?

Alle informatie over het inzamelen van afval vindt u op afvalkalender.sliedrecht.nl. Tip: download de afvalapp van de gemeente op uw telefoon. De links voor Apple en Android om te downloaden vindt u op de website.

Luchtfoto van het milieupark in Sliedrecht