September

  • Dorpsgesprekken over de toekomst van onze buurten

    30 september 2024

    De gemeente Sliedrecht wil meer ruimte aan inwoners geven. Een veelgebruikt middel daarbij is een buurtagenda. In een buurtagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor een buurt. De bewoners, ondernemers, organisaties en gemeente bepalen samen wat het meest belangrijk is. Zij voeren ook samen de verbeteringen uit. Allereerst wordt er gewerkt aan een plan om voor iedere buurt een buurtagenda te maken.

  • Burgemeester zet handtekening onder convenant voor aanpak complexe woonoverlast

    26 september 2024

    Directeur-bestuurder Roeland Kreeft van Tablis Wonen en burgemeester Jan de Vries hebben op donderdagochtend 26 september 2024 het convenant voor de aanpak van complexe woonoverlast getekend. Hiermee sluit Sliedrecht zich aan bij een regionale samenwerking om ernstige woonoverlast aan te pakken.

  • Oproep aan moestuinders: doe mee met bodemonderzoek PFAS

    24 september 2024

    Moestuinders uit Sliedrecht kunnen zich aanmelden voor een gratis onderzoek naar PFAS in hun moestuin. Ook als u niet wilt deelnemen aan het bodemonderzoek en eventuele maatregelen, kunt u zich aanmelden.

  • Boring onder de Merwede is klaar

    24 september 2024

    De boring van de tweede en laatste warmteleiding onder de Merwede is gelukt. HVC werkte vorige week met man en macht om de leiding van 1.200 meter door de tunnel te trekken. Een technisch hoogstandje. Het werk zorgde een tijdje voor overlast voor inwoners en ondernemers. Dat is nu voorbij.

  • Bushalte Thorbeckelaan blijft behouden

    24 september 2024

    De bushalte aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht blijft op haar huidige locatie. Dit nieuws, dat wethouder Ton Spek vorige week tijdens een bezoek aan het provinciehuis ontving, is een opluchting voor bewoners en winkeliers die vreesden voor de gevolgen van een mogelijke verplaatsing.

  • Sliedrechtse Lotte van Drunen in het zonnetje gezet

    18 september 2024

    Gisterenavond is Sliedrechtse Lotte van Drunen door wethouder Roelant Bijderwieden in het zonnetje gezet. 8 september is Lotte wereldkampioen WMX geworden én ze is de jongste wereldkampioene ooit! Dat wilden we als gemeente niet zomaar voorbij laten gaan.

  • Vaar mee met de wethouders tijdens de Samenloop Drechtsteden!

    Stap op zaterdag 21 september aan boord van de waterbus voor de Samenloop Drechtsteden en vaar mee met de wethouders van Alblasserdam tot Zwijndrecht.

  • Column burgemeester Jan de Vries: Op de bal

    19 september 2024

    Burgemeester Jan de Vries schrijft sinds september 2024 een maandelijkse column.

  • Ontdek het sportaanbod in Sliedrecht tijdens de Sportmaand

    19 september 2024

    Van 20 september tot en met 18 oktober 2024 krijgen alle inwoners van Sliedrecht de kans om gratis deel te nemen aan introductietrainingen bij diverse sportverenigingen in het dorp.

  • Sliedrechtse vertegenwoordiging terug van culturele vierdaagse 800 jaar Orăștie

    Het Roemeense Orăștie is al sinds 2001 een partnerstad van de gemeente Sliedrecht. Tussen 12 en 15 september 2024 vierde Orăștie haar 800-jarig bestaan.

  • Raadhuis en zeven andere locaties geopend op Open Monumentendag

    12 september 2024

    Het Raadhuis van Sliedrecht opent op zaterdag 14 september de deuren voor bezoekers tijdens Open Monumentendag. Benieuwd naar de toekomstplannen voor dit markante Sliedrechtse gebouw? U bent van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het Raadhuis aan het Doctor Langeveldplein.

  • Sliedrecht lanceert nieuw cultuureducatieprogramma: basisscholen krijgen creatieve boost

    11 september 2024

    Vanaf dit jaar kunnen basisscholen in Sliedrecht profiteren van een nieuw cultuureducatieprogramma. SOJS heeft het programma ontwikkeld in opdracht van de gemeente Sliedrecht. Ook speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs kunnen gebruik maken van de aangeboden kunst- en cultuurlessen. Het programma is een belangrijke stap in de uitvoering van het Cultuurplan 2022-2030 van de gemeente.

  • Speciale editie Sliedrecht Bouwt

    Deze week treft u op onze gemeentepagina een speciale editie over de laatste ontwikkelingen van Sliedrecht Bouwt. Deze editie Sliedrecht Bouwt kunt u ook online bekijken. Ga naar de website van Sliedrechtbouwt.nl

  • Multifunctionele Accommodatie Elektra en buitenruimte opgeleverd

    05 september 2024

    Op 3 september knipte wethouder Bijderwieden het lint door voor de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Elektra. Hiermee was de oplevering van het pand en de buitenruimte een feit.