Oproep aan moestuinders: doe mee met bodemonderzoek PFAS

Moestuinders uit Sliedrecht kunnen zich aanmelden voor een gratis onderzoek naar PFAS in hun moestuin. Ook als u niet wilt deelnemen aan het bodemonderzoek en eventuele maatregelen, kunt u zich aanmelden.

Het onafhankelijke projectbureau Moestuinherstel maakt een selectie van de tuinen die aan het bodemonderzoek meedoen.

Adviezen voor het consumeren uit moestuinen

Veel moestuinen in Dordrecht en omgeving zijn vervuild met PFOA, een PFAS-soort die in het verleden door de Chemours-fabriek in Dordrecht is uitgestoten. Kijk voor adviezen over het eten van groenten en fruit uit eigen tuin op de website van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid: www.ozhz.nl/dossiers/pfasinmijntuin/.

 

Projectgebied

Op Moestuinherstel.nl vindt u een kaartje van het projectgebied. Daar kunt u controleren of uw moestuin binnen het projectgebied valt. Ook moestuinen in de directie omgeving van het gebied kunnen meedoen aan het bodemonderzoek.

Aanmelden graag voor 10 oktober a.s.

U kunt zich tot 10 oktober a.s. aanmelden via de website www.moestuinherstel.nl of met de QR-code. De aanmelding loopt via Tritium Advies, dat het onderzoek voor Moestuinherstel uitvoert. Deelname aan het onderzoek en eventuele maatregelen zijn gratis.

QR Code Moestuinherstel

Logo Moestuinherstel