Boring onder de Merwede is klaar

De boring van de tweede en laatste warmteleiding onder de Merwede is gelukt. HVC werkte vorige week met man en macht om de leiding van 1.200 meter door de tunnel te trekken. Een technisch hoogstandje. Het werk zorgde een tijdje voor overlast voor inwoners en ondernemers. Dat is nu voorbij.

De omleidingen en afsluitingen voor auto's en fietsers zijn opgeheven. De parkeerplaats bij Station Baanhoek is weer bereikbaar. Ook het fietspad langs de Parallelweg is weer open. De autotunnel (Ringersstraat) en de fietstunnel van en naar Wijngaarden kunt u ook weer gebruiken.

De verbinding tussen Sliedrecht en Dordrecht is een belangrijke mijlpaal voor het warmtenet. Door de aanleg van twee warmteleidingen levert HVC vanaf ongeveer de tweede helft van 2025 100% duurzame warmte aan het warmtenet. De warmte komt uit rioolslib.

De slibverwerkingsinstallatie in Dordrecht zet het rioolslib om naar warmte. Rioolslib blijft over na het zuiveren van afvalwater. Het tijdelijke (gasgestookte) warmtestation aan de Thorbeckelaan kan dan uit.

Kijk voor meer informatie op www.hvcgroep.nl/boring

Boring onder de Merwede is klaar