Aanleg warmtenet

Sliedrecht werkt aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, Tablis Wonen en HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht.

Dit doen we samen met inwoners, woningcorporatie Tablis Wonen, energie- en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket.

Werkzaamheden

Alle informatie over de werkzaamheden leest u op de projectwebsite aanleg warmtenet HVC.l

Heeft u vragen over de aanleg van ons warmtenet in Sliedrecht of wilt u meer weten over bepaalde werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar warmtenet.midden@hvcgroep.nl.

Het warmtenet

HVC legt in Sliedrecht-Oost een warmtenet aan. Dit is een ondergronds leidingnet waarin warm water wordt rondgepompt. Aangesloten huizen en bedrijven gebruiken dit water voor verwarming. Het afgekoelde water gaat terug de leidingen in en wordt opnieuw opgewarmd. Op dit moment zorgt een tijdelijke warmtecentrale voor de verwarming van het water. Maar in de toekomst gaat een duurzame bron dit doen. HVC doet hiervoor onderzoek naar geothermie: het gebruik van warmte van diep uit de grond. 

Animatie warmtenet

Sliedrecht-Oost Aardgasvrij

Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in Sliedrecht waar we op weg gaan naar een aardgasvrije toekomst. Meer over Sliedrecht-Oost Aardgasvrij leest u op de projectwebsite www.sliedrechtaardgasvrij.nl

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen?  Mail naar duurzaamwonen@sliedrecht.nl.