Nieuws

 • DELTA Netwerk gestart met graafwerkzaamheden in Sliedrecht

  09 maart 2023

  Afgelopen maand is DELTA Netwerk in de gemeente gestart met de graafwerkzaamheden voor het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Circet Nederland. Voor aanvang van de werkzaamheden in de straat ontvangen bewoners een aankondigingsbrief.

 • Raadsvergadering over voorgenomen komst AZC

  08 maart 2023

  Afgelopen dinsdagavond 7 maart heeft de gemeenteraad met elkaar en met burgemeester en wethouders gesproken over het vestigen van een AZC in Sliedrecht. Deze vergadering ging over het voorgenomen besluit van het college. Het college wil onderzoeken of de gemeente hieraan haar medewerking verleent.

 • Dalende huizenprijzen, WOZ-waarde waarschijnlijk gestegen

  22 februari 2023

  Het klinkt als een tegenstelling. De huizenprijzen zijn flink aan het dalen, maar de kans is groot dat de WOZ-waarde op uw aanslag gemeentelijke belastingen hoger is dan vorig jaar. Die aanslag komt er deze maand weer aan. Hoe zit dit? Het komt doordat de WOZ-waarde voor dit jaar gebaseerd is op de verkoopcijfers van een jaar eerder. Toen was de woningmarkt nog heel anders dan nu.

 • Bezoek burgemeester Ulu Camii Moskee

  14 februari 2023

  Burgemeester Jan de Vries bezocht de Ulu Camii Moskee in Sliedrecht. Hij was aanwezig om de gemeenschap een hart onder de riem te steken na de verschrikkelijke aardbeving in Syrië en Turkije. Hij ging in gesprek met de initiatiefnemers van de inzamelingsactie en sprak de aanwezigen voor het vrijdagmiddag gebed toe.

 • Regionale bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart Zuid-Holland Zuid geactualiseerd

  08 februari 2023

  Op 31 januari zijn de vernieuwde bodemkwaliteitskaart en bodemfunctiekaart Zuid-Holland Zuid door het college van burgemeester en wethouders van gemeente Sliedrecht vastgesteld. De wet verplicht de gemeente om ze toch te vernieuwen. Dit doet de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid voor de gemeente.

 • Opheffing algemene graven

  02 februari 2023

  Volgens artikel 23 en 24 van de Beheerverordening van de begraafplaats worden algemene graven 20 jaar na uitgifte opgeheven. De rechten van de algemene graven vervallen wat betekent dat deze graven worden opgeheven. Het grafmonument wordt verwijderd en vernietigd.

 • Tijdelijke waarschuwingsborden Tiendweg

  02 februari 2023

  Vanaf deze week staan tijdelijk op de Tiendweg waarschuwingsborden voor een glad wegdek. De waarschuwingsborden staan op meerdere plaatsen op Tiendweg.

 • Gemeente Sliedrecht start unieke samenwerking voor Sliedrecht-Noord

  20 januari 2023

  De gemeente Sliedrecht gaat de komende jaren aan de slag met de ontwikkeling in Sliedrecht-Noord, een complexe en belangrijke opgave. De gemeente start voor dit project een unieke samenwerking op met (lokale) marktpartijen. De samenwerking wordt bekrachtigd met een vandaag getekende intentieovereenkomst. Het bijzondere is dat met de overeenkomst al een samenwerking wordt aangegaan zonder dat er een volledig afgedicht plan is. Wethouder Ton Spek: “Het vertrekpunt is samen. Met elkaar komen we verder, dat is écht het fundament voor Sliedrecht-Noord. Daarin spelen marktpartijen, grondeigenaren en inwoners een grote rol.”

 • Verhoging NHG-garantie

  10 januari 2023

  Per 1 januari 2023 is de grens van de NHG-garantie (Nationale hypotheekgarantie) verhoogd van € 355.000 naar € 405.000. Deze verhoging heeft gevolgen voor startersleningen en opkoopbescherming.

 • Verlenging opvang vluchtelingen Sliedrecht

  21 december 2022

  In de media komt vaak terug dat de vluchtelingenstroom groot blijft. Burgemeester De Vries heeft samen met de wethouders besloten dat de crisisnoodopvang in het Gemeentekantoor in ieder geval open blijft tot 1 april 2023. Daarnaast is ook besloten dat de noodopvang voor Oekraïners open blijft tot 1 april 2024. Over de verlenging van de openstelling van de opvanglocaties zijn ook afspraken gemaakt binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en met het kabinet.