Mei

 • Sliedrecht bereidt zich voor op de toekomst met Kadernota 2025

  06 juni 2024

  De gemeente Sliedrecht presenteert met trots de Kadernota 2025. Een strategisch document dat de richting aangeeft voor het komende jaar en verder bouwt op de doelen en ambities uit Koers 2030. Dit document vormt een essentieel onderdeel van de voortdurende inspanningen om de groei en ontwikkeling van Sliedrecht te waarborgen, gebaseerd op het hoofdlijnenakkoord 2022-2026 en het collegewerkprogramma 2022-2026.

 • Publieksbalies Gemeentewinkel gesloten

  31 mei 2024

  Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Door deze verkiezing en het (her)tellen van stembiljetten zijn de publieksbalies gesloten op: donderdag 6 juni, vrijdag 7 juni en maandag 10 juni.

 • Alles wat u moet weten over de Europese verkiezingen

  06 juni 2024

  Op donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. We kiezen dan de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Stemmen kan op die dag van 07.30 tot 21.00 uur. In Sliedrecht zijn er 14 stemlocaties. Hier vindt u ook de tussentijdse opkomstcijfers.

 • Samen bouwen aan de toekomst van Sliedrecht

  29 mei 2024

  De gemeente bouwt aan Sliedrecht. Dat doen we in het bestaande deel van ons dorp, maar ook in de toekomstige wijk Sliedrecht-Noord. Daar hoort ook een goede verbinding bij tussen het huidige Sliedrecht en de nieuwe woonwijk.

 • Integrale controle van 75 opslagboxen: geen overtredingen of strafbare feiten

  28 mei 2024

  Bij een integrale controle van 75 opslagboxen in Sliedrecht zijn op maandag 27 mei geen overtredingen of strafbare feiten geconstateerd. De controle werd uitgevoerd door het Bestuurlijk Interventieteam van de gemeente Sliedrecht, in samenwerking met handhaving en politie.

 • Vrijwilligers Preventieteam in het nieuw gestoken

  23 mei 2024

  Het Preventieteam van de gemeente Sliedrecht is op woensdag 15 mei 2024 in het nieuw gestoken. De vrijwilligers kunnen er met de nieuwe shirts en jassen de komende jaren weer tegenaan.

 • Nieuwe wijkagent van Sliedrecht-Oost stelt zichzelf voor

  23 mei 2024

  Toen hij 3 jaar oud was, wist hij al dat hij later bij de politie wilde gaan werken. En zo geschiedde. Jasper Beljaars (27) is sinds begin april de wijkagent van Sliedrecht-Oost en stelt zichzelf graag even voor. "Ik ben lief waar het kan en streng waar het moet. Het liefst zoek ik de verbinding op."

 • Inloopspreekuur wethouder Cees Paas

  22 mei 2024

  Wethouder Cees Paas gaat graag met u in gesprek. Heeft u vragen of opmerkingen over zaken waar u tegen aanloopt in Sliedrecht? Of wilt u gewoon kennismaken met Cees Paas? Kom dan naar het inloopspreekuur op woensdag 22 mei.

 • Eervolle herdenking bij monument voor de Merwedegijzelaars

  17 mei 2024

  Leerlingen van de Oranje-Nassauschool hebben op donderdag 16 mei het monument voor de Merwedegijzelaars in Sliedrecht voor het komende jaar geadopteerd. Bij het herdenkingsmonument werden de slachtoffers van de razzia van 1944 herdacht. Mede dankzij deze herdenking en overdracht worden de verhalen over de Merwedegijzelaars doorverteld.

 • Bewonersavonden Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht

  24 mei 2024

  Op 27, 29 en 30 mei vinden in het Griendencollege de tweede bewonersavonden plaats voor het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht. De bewonersavonden staan in het teken van het gesprek over een eerste (stedenbouwkundige) opzet.

 • Uitnodiging herdenking Merwedegijzelaars op 16 mei

  08 mei 2024

  Sliedrecht herdenkt op 16 mei bij het monument voor de Merwedegijzelaars de slachtoffers van de razzia van 1944. Ook wordt het monument aan de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht die ochtend overgedragen aan de Oranje Nassauschool. U bent van harte welkom bij deze herdenking en overdracht.

 • Gemeente vervangt drie bruggen aan de Krommestoep en P.A. de Genestetstraat

  08 mei 2024

  De gemeente Sliedrecht vervangt vanaf maandag 13 mei drie bruggen in het dorp. Het gaat om de bruggen aan de Krommestoep 24, de Krommestoep 25 en de P.A. de Genestetstraat 32.

 • Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2024

  08 mei 2024

  Zaterdag 4 mei stonden we in Nederland, maar ook in Sliedrecht samen 2 minuten stil. Na een indrukwekkende stille tocht sprak burgemeester Jan de Vries tijdens de toespraak over Samen stilstaan en opstaan.

 • Samen stilstaan en opstaan

  07 mei 2024

  De Dodenherdenking in Sliedrecht begon op zaterdagavond 4 mei 2024 traditioneel met een Stille Tocht van het Raadhuis naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg. Na de twee minuten stilte werden er twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Daarna nodigde burgemeester Jan de Vries de aanwezigen in zijn toespraak uit om vaker stil te staan. "Het is belangrijk om niet alleen vanavond, maar ook regelmatig stil te staan bij de verschrikkingen van oorlogen en daarmee bij de waarde van onze vrijheid."

 • Bijeenkomst Ondermijning en cybercriminaliteit

  02 mei 2024

  De gemeente Sliedrecht organiseert op 13 mei 2024 in samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam, de Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam, Ondernemend Hardinxveld en de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen (VSO) een bijeenkomst over ondermijning en cybercriminaliteit voor de leden van deze ondernemersverenigingen. Op 19 juni 2024 volgt een bijeenkomst waaraan ook andere gemeenten in de regio Drechtsteden deelnemen.

 • Wie verdient een lintje?

  01 mei 2024

  Veel mensen zetten zich al jarenlang belangeloos in voor onze Sliedrechtse gemeenschap. Die mensen verdienen sowieso respect en waardering. Soms wordt voor hen ook een lintje aangevraagd. Zo heeft burgemeester Jan de Vries voorafgaand aan Koningsdag vier Sliedrechtse inwoners verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Een heugelijk en onvergetelijk moment, waarbij zij in het zonnetje werden gezet. Dat gunnen wij meer inwoners van Sliedrecht.