Uitnodiging herdenking Merwedegijzelaars op 16 mei

Sliedrecht herdenkt op 16 mei bij het monument voor de Merwedegijzelaars de slachtoffers van de razzia van 1944. Ook wordt het monument aan de Adriaan Volkersingel in Sliedrecht die ochtend overgedragen aan de Oranje Nassauschool. U bent van harte welkom bij deze herdenking en overdracht.

Het is op 16 mei 2024 precies 80 jaar geleden dat bij een razzia in Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Werkendam 589 jonge mannen tussen de 18 en 25 jaar werden opgepakt. Sommigen kwamen nooit meer thuis.

Vorig jaar werd het monument voor de eerste keer geadopteerd door een Sliedrechtse basisschool. Daarmee is een mooie nieuwe traditie geboren. Dit jaar neemt de Oranje Nassauschool het stokje over van de Anne de Vriesschool.

Programma

U bent op donderdag 16 mei vanaf 10.10 uur van harte welkom bij deze herdenking en overdracht. U wordt welkom geheten door de directeur van de Oranje Nassauschool, mevrouw Carin van den Herik. Burgemeester Jan de Vries en mevrouw Van den Herik houden een toespraak. Leerlingen dragen zelfgeschreven gedichten voor. Vervolgens worden er kransen en bloemen bij het monument gelegd. We sluiten rond 11.10 uur af met een minuut stilte, het hijsen van de vlag en een saluut.

Meer informatie over de Merwedegijzelaars is te vinden op de website www.merwedegijzelaars.nl.

02-Monument Merwedegijzelaars