Juli

 • Nieuw verkeers- en mobiliteitsplan voorgelegd aan gemeenteraad

  25 juli 2024

  Het college van de gemeente Sliedrecht heeft onlangs het nieuwe Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035 (VMP) vastgesteld. Na de zomer bespreekt de gemeenteraad het plan. Het plan richt zich op het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in Sliedrecht. Dit gebeurt volgens het STOMP-principe: Stappen, Trappen, Openbaar Vervoer, (deel-)Mobiliteit en Personenauto. Vijf uitgangspunten zijn in het plan leidend: veilig, bereikbaar, duurzaam, inclusief en actief.

 • Video darmwand kuip, Sliedrecht

  23 juli 2024

  Benieuwd wat er nu allemaal gebeurt bij Intermezzo in Sliedrecht? Omgevingsmanager Lilian vertelt het u in deze korte video.

 • Grofvuil inzameling wijzigt

  23 juli 2024

  Met ingang van 1 augustus 2024 breidt de gemeente Sliedrecht haar dienstverlening uit en wijzigt de grofvuil inzameling voor huishoudens.

 • Gemeente start onderzoek naar beschermde diersoorten

  22 juli 2024

  Beschermde diersoorten zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen leven vaak onder dakpannen of in een spouwmuur. Bij het isoleren van woningen verdwijnen kiertjes en gaatjes in huis. Daardoor wordt het leefgebied van deze dieren verstoord of vernield. De Omgevingswet verplicht hiermee verantwoord om te gaan. Als u uw dak of spouwmuur gaat isoleren, moet u eerst onderzoeken of er beschermde diersoorten leven. Om inwoners hierbij te helpen gaat de gemeente een soortenmanagementplan opstellen.

 • Nieuwe trouwlocaties Sliedrecht

  18 juli 2024

  Na de zomer krijgt de gemeente Sliedrecht er twee nieuwe trouwlocaties bij: het Sliedrechts Museum en het Nationaal Baggermuseum. Deze twee nieuwe locaties zijn als alternatieven aangewezen, omdat het Raadhuis komend jaar verbouwd wordt. Tijdens de verbouwing is het niet mogelijk om in het Raadhuis huwelijken te voltrekken.

 • Nederlands kampioenen van Sliedrecht Sport in zonnetje gezet

  04 juli 2024

  Jongens C1, Jongens A+ en Heren 2 van Sliedrecht Sport zijn op woensdag 3 juli door de gemeente Sliedrecht in het zonnetje gezet. De drie Sliedrechtse volleybalteams zijn in het afgelopen seizoen Nederlands kampioen geworden. In sporthal De Basis zijn de volleyballers en de trainers gehuldigd door burgemeester Jan de Vries en wethouder Roelant Bijderwieden.

 • Meer tijd nodig voor kwalitatief plan in Sliedrecht-Noord

  03 juli 2024

  Ontwikkelaars en gemeente spreken vertrouwen uit in continuering samenwerking