Nieuwe trouwlocaties Sliedrecht

Na de zomer krijgt de gemeente Sliedrecht er twee nieuwe trouwlocaties bij: het Sliedrechts Museum en het Nationaal Baggermuseum. Deze twee nieuwe locaties zijn als alternatieven aangewezen, omdat het Raadhuis komend jaar verbouwd wordt. Tijdens de verbouwing is het niet mogelijk om in het Raadhuis huwelijken te voltrekken.

De gemeente Sliedrecht heeft afgelopen maanden overleggen gevoerd met het Sliedrechts Museum en het Nationaal Baggermuseum. En afspraken gemaakt om deze locaties als alternatieve trouwlocaties aan te wijzen.

Sliedrechts Museum

Het Sliedrechts Museum bestaat uit twee gebouwen. Een van deze gebouwen was het eerste raadhuis van Sliedrecht. De Raadszaal van het voormalige raadhuis is de ruimte waar binnenkort trouwerijen plaats kunnen vinden.

Nationaal Baggermuseum

In het Nationaal Baggermuseum kan de expositiezaal gebruikt worden als trouwlocatie. Dit is pas na de zomer mogelijk. In de zomermaanden gebruikt het Nationaal Baggermuseum deze zaal voor activiteiten voor kinderen. Daarna wordt de vloer vervangen en is de ruimte gereed voor trouwerijen.

Toekomst

De verbouwing van het Raadhuis gaat ongeveer 14 maanden duren. De twee nieuwe locaties zijn trouwlocaties totdat de verbouwing van het Raadhuis gereed is. Aan het eind van deze periode vindt een evaluatie plaats van de nieuwe trouwlocaties. De gemeente kijkt dan samen met de twee musea of deze twee locaties permanent aangewezen kunnen worden als trouwlocatie.