Centraal informatiepunt PFAS

Veel mensen maken zich zorgen over PFAS-vervuiling en hebben daar vragen over. Bijvoorbeeld: Kan ik wel of niet uit mijn moestuin eten? Is het veilig om in het buitenwater te zwemmen? Welke gevolgen heeft PFAS op mijn gezondheid?

Antwoorden op deze vragen en andere informatie kunt u voortaan op één plek vinden: www.pfasinfo.nl. Via dit centrale informatiepunt kunt u ook hun vragen stellen via een contactformulier.

Eén plek voor informatie en vragen

Informatie over PFAS staat versnipperd op websites van diverse overheidsorganisaties. Om het u makkelijk te maken, hebben de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht de handen ineen geslagen met professionele samenwerkingspartners. Zo is het centrale informatiepunt PFAS  ontstaan: één plek waar u terecht kunt voor informatie en eenvoudig uw vragen kunt stellen.  

Het PFAS-informatiepunt is ingedeeld op de onderwerpen gezondheid, voedsel, bodem drinkwater, oppervlaktewater, rechtszaken, vergunningen & toezicht, initiatieven van inwoners en nieuws . Mist u informatie, of heeft u vragen of opmerkingen? Dan kunt u uw vraag stellen via het contactformulier.

Waarom een informatiepunt PFAS

In de omgeving van het bedrijf Chemours, voorheen DuPont, bestaan zorgen over de gevolgen die de uitstoot van PFAS hebben op het milieu en op de gezondheid van omwonenden. Van een aantal PFAS is bekend dat ze ongewenste eigenschappen hebben. Het centraal informatiepunt PFAS verwijst per onderwerp naar betrouwbare en actuele informatie over PFAS.  

Website en app

U kunt terecht via de website www.pfasinfo.nl. De app kunt u downloaden via de Apple Store of Google Play voor Android.

03-Afbeelding infopunt pfas