Over Sliedrecht

Sliedrecht ligt aan de rivier Beneden Merwede, aan de rand van de Alblasserwaard en vlakbij Nationaal Park De Biesbosch. Een mooi dorp, waar inwoners voor elkaar klaar staan en elkaar respecteren. Welke levensovertuiging iemand ook heeft.

 

Filmpje: Leo Zonnenberg

De spoorlijn in het noorden en westen en de rivier in het zuiden vormen de grenzen van Sliedrecht. Aan de oostkant zijn de Rivierdijk, de Zwijnskade en de Sportlaan de grens van de bebouwde kom. De rijksweg A15 loopt door Sliedrecht en vormt een scheiding tussen de woonwijken aan de zuidkant en de bedrijvenparken en sportvelden aan de noordkant.

Landschap

Terwijl er aan de spoorkant nauwelijks zicht is op het buitengebied, beleef je langs de rivier juist heel sterk het landschap. Op sommige plaatsen is er bedrijvigheid. Maar er zijn ook plekken om heerlijk te verblijven met fraai uitzicht over de rivier.

Toekomst

Sliedrecht bouwt aan de toekomst met de nieuwe wijk Baanhoek-West. In totaal komen hier ongeveer 950 nieuwe woningen. Het is een eigentijds tuindorp met veel groen en water. Ook duurzaamheid is belangrijk: veel woningen hebben zonnepanelen en zijn energiezuinig.

Samenwerken in de Drechtsteden

De gemeente Sliedrecht werkt samen met buurgemeenten in de regio Drechtsteden. Dat maakt grote projecten rond wonen en werken mogelijk. Lees meer op www.drechtsteden.nl.