Herinrichting buitenruimte Stationsweg 4

De gemeente gaat de buitenruimte rondom het gebouw aan de Stationsweg 4 herinrichten. In het nieuwe ontwerp is gekozen voor een nieuwe indeling van het park, inclusief nieuwe bestrating.

Waarom dit project

Na het renoveren van het gebouw aan de Stationsweg 4, de sloop van Boerhave en de verkoop van een deel van het terrein aan de Hervormde Gemeente Sliedrecht is het noodzakelijk om ook het omliggende buitenterrein aan de Stationsweg 4 te herinrichten. De buitenruimte wordt parkachtig met een open en luchtig karakter dat ingepast is tussen de bestaande toepassingen.

Hoe is het ontwerp tot stand gekomen?

In 2020 is de gemeente gestart met het opstellen van een inrichtingsontwerp voor de herinrichting van de buitenruimte rondom het gebouw aan de Stationsweg 4. In september 2021 is het inrichtingsontwerp mede tot stand gekomen met inbreng van aanwonenden, organisaties en belangrijke partijen. Na de renovatie van het gebouw aan de Stationsweg 4 zijn de verdere uitwerkingen en uitvoering afgerond. Het definitieve ontwerp kunt u hieronder downloaden en bekijken.

Download

Uitvoeringsontwerp buitenruimte Stationsweg 4 [pdf, 685 kB]

Voorbereidingen

In de afgelopen periode heeft er een archeologisch onderzoek plaats gevonden. Dit heeft geen bijzondere zaken aan het licht gebracht. Wel is er een kleine vervuilingsspot ontdekt, die er voor zorgt dat er tijdens de uitvoering aldaar wat extra maatregelen moet worden genomen. Dit vraag wat meer voorbereidingstijd.

Beplanting

Omdat het plantseizoen bijna voorbij is, is het noodzakelijk om vooruitlopend op de werkelijke uitvoering straks alvast een boom te planten. Deze boom (Perzische IJzerhout) komt ter vervanging van een bestaande boom die niet meer levensvatbaar is. Deze boom komt tussen het gebouw en de Grote kerk. De Perzische IJzerhout bloeit in de winter met kleine, rode knopbloempjes en heeft glanzende, donkergroene bladeren.

Periode

  • Voorbereiding: tot medio mei 2024
  • Start realisatie: medio mei 2024
  • Gereed: juli 2024

Locatie

De werkzaamheden vinden plaats in de buitenruimte rondom het gebouw aan de Stationsweg 4.

Locatie Buitenruimte Stationsweg_4

Voor een beter beeld van het projectgebied download en bekijk de tekening projectgebied buitenruimte Stationsweg 4 [pdf, 714 kB].

Betrokken partijen

Door middel van een bouwteamconstructie werkt de gemeente Sliedrecht samen met het gecontracteerde bedrijf Idverde Realisatie B.V. de voorbereiding verder uit.
Na acceptatie van het ontwerp en de aanneemsom gaat Idverde ook de uitvoering doen.

logo Idverde

Idverde Realisatie B.V., vestiging Rotterdam is onderdeel van de Idverde NL. De groene aannemer die bekend staat om onze hoogwaardige kennis en gedreven vakmensen. Idverde Realisatie voegt waarde toe aan groen. Voor meer informatie over Idverde: www.idverde.nl.

Blijf op de hoogte

BouwAppVoor actuele informatie over het project adviseren wij u gebruik te maken van de BouwApp. De BouwApp is te downloaden in de Apple- en/of Google Play store. U kunt in de app zoeken op het project ‘Herinrichting buitenruimte Stationsweg 4, Sliedrecht'. Of scan de QR-code op deze pagina.

Via De BouwApp blijft u ook gedurende het project up-to-date. Of kijk op www.bouwapp.nl.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Stel uw vraag via de BouwApp. Of stuur een e-mail naar projecten@sliedrecht.nl.