Herinrichting Achterom

De gemeente Sliedrecht gaat de fietsverbinding tussen station Sliedrecht en het dorpscentrum aantrekkelijker en beter zichtbaar maken. De verbeterde fietsverbinding sluit gelijk aan op de regionale fietsroute. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd. Fase 1 (Herinrichting fietspad Stationsweg-noord en Goeman Borgesiusweg-west) is september 2021 afgerond. Fase 2 (Herinrichting Achterom) staat gepland voor medio 2022.

Medio 2022 staat de tweede fase gepland. Fase 2 is de aanleg van een fietsstraat die begint bij de A15 tot aan de Thorbeckelaan/begraafplaats (ook wel het Achterom genoemd). De aansluiting over het parkeerterrein van de begraafplaats naar de Thorbeckelaan wordt gelijk verbeterd. Voor de herinrichting van het Achterom gaat de gemeente eerst in gesprek met de bewoners van de Stationsweg.

Ontwerp

Op woensdag 6 oktober heeft de gemeente in samenwerking met ingenieursbureau Unihorn en Gebr. De Koning een informatieavond over de uitbreiding van de begraafplaats georganiseerd. De voorlopige ontwerpen van ingenieursbureau Unihorn van de herinrichting Achterom en het voorplein van de begraafplaats zijn hier gelijktijdig getoond. De informatieavond vond plaats in Uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers in Sliedrecht. Geïnteresseerden waren welkom tussen 18.30 en 20.30 uur. Omwonenden waren vooraf persoonlijk uitgenodigd.

De interactieve demo en verslag met reacties van bewoners kunt u hieronder bekijken:

Bekijk hier de voorlopige tekeningen:


Het voorlopig ontwerp van Fietspad Achterom variant 1 (deel 1 en 2) treft u hieronder aan. 

Voorlopig ontwerp Fietspad Achterom variant 1 - deel 1

Voorlopig ontwerp Fietspad Achterom variant 1 - deel 2

Planning

Medio 2022 

Betrokken partijen

Unihorn

Contact

Heeft u vragen over dit project of andere projecten? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.