Burgemeester Winklerplein

Het Burgemeester Winklerplein krijgt een nieuw jasje. Met als doel: zorgen voor een nog mooier en bruisender winkelcentrum.

De gemeente wil het Burgemeester Winklerplein een grondige opknapbeurt geven. We doen dit samen met De Windroos Bouwgroep en Tablis Wonen. De reden is dat het winkelcentrum aan het Burgemeester Winklerplein verouderd. is. De uitstraling is niet meer van deze tijd. En de mogelijkheden voor winkeliers om zich te presenteren zijn beperkt – zowel individueel als samen. Daarom werken we aan een complete herontwikkeling van het plein. 

Plan

In het centrum van Sliedrecht, aan het Burgemeester Winklerplein, bestaat het plan om woonruimten, parkeervoorzieningen en winkels te realiseren. Na de ontwikkeling van de Zuiderbreedte wordt nu, ter hoogte van de apotheek, het gebouw Oosterlengte verder uit ontwikkeld. De Oosterlengte bestaat uit winkels in de plint met daarboven 42 appartementen. De appartementen zijn alle voorzien van een ruim balkon of dakterras. Momenteel is het gebouw Oosterlengte in ontwerpfase.

Planning

Informatieavond

Op 17 november 2021 organiseerde de ontwikkelaar WIndroos samen met de gemeente een informatieavond in partycentrum De Lockhorst. Tijdens de informatieavond konden belangstellenden vragen stellen en de eerste sfeerimpressies bekijken. Alle informatie kunt u terugkijken op de website van de Windroos.

Periode

Tot en met 2027.

Locatie

Overzichtskaart BW-plein

Betrokken partijen

De gemeente Sliedrecht werkt aan de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein samen met De Windroos Bouwgroep en Tablis Wonen. Het ontwerp is van Van Aken Architecten uit Eindhoven.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.