Sporten in Sliedrecht

Sporten is gezond en niet alleen omdat je er fit van wordt. Door te bewegen voel je je goed, en zit je lekker in je vel. Ook kom je door te sporten in contact met andere mensen.

De gemeente Sliedrecht vindt het daarom belangrijk dat alle inwoners kunnen sporten en bewegen. In de sportnota Sportief in Sliedrecht 2019 – 2025 kunt u meer lezen over onze ambities op het gebied van sport en bewegen.

Sportaanbod

In Sliedrecht zijn veel sportverenigingen en sportorganisaties waar u voor verschillende sporten terecht kunt. Een overzicht van deze sportaanbieders vindt u hieronder: 

Sportverenigingen
Sportscholen
Vechtsporten
Maatschappelijke organisaties

 

Sportorganisaties met een specifiek aanbod voor de jeugd

Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht

Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) organiseert verschillende sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. De combinatiefunctionaris sport speelt hierin een belangrijke rol. Wil je bijvoorbeeld beginnen met sporten, maar je hebt geen idee wat je zou willen doen? De combinatiefunctionaris kan hierbij helpen.

Kijk voor de activiteiten van SOJS op www.sojs.nl. Of neem contact op via 0184-414273 of per mail: michael@sojs.nl.  

Sporten met een beperking

Sport en bewegen moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook voor mensen met een beperking. Uniek Sporten is een online platform waar u alles vindt over sporten en bewegen met een beperking. Kijk voor het sport- of beweegaanbod in de buurt op www.unieksporten.nl.

Seniorensport

Via het Bonkelaarhuis worden diverse (sport)activiteiten georganiseerd voor senioren. Meer informatie vindt u op de website van het Bonkelaarhuis.

 

Overzicht sportaanbieders in Sliedrecht met een speciaal aanbod voor 55+

Stichting Leergeld

Ieder kind moet kunnen sporten. Ook als u niet zoveel geld hebt. Stichting Leergeld kan hierbij helpen. Deze stichting geeft kinderen van 4 tot 18 jaar de kans om mee te doen met activiteiten op en buiten school. Ze helpen bijvoorbeeld bij het aanschaffen van een fiets. Of om lid te worden van een sportvereniging. Kijk voor meer informatie op www.leergelddrechtsteden.nl.