Maart

 • Reacties bewoners over plannen Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht

  20 maart 2024

  In januari en februari hebben de gemeente en Tablis Wonen voor de zeven deellocaties van het plan Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht (BHS) vier bewonersavonden georganiseerd. Tijdens deze avonden konden bewoners vragen stellen, maar ook opmerkingen en suggesties geven over de plannen. Dit leverde waardevolle informatie op en zorgde voor een goed startpunt van het participatieproces.

 • Burgemeester en wethouders in actie tijdens NL Doet

  19 maart 2024

  Burgemeester Jan de Vries en wethouders Ton Spek, Cees Paas en Roelant Bijderwieden staken op 15 en 16 maart de handen uit de mouwen tijdens NL Doet.

 • Succesvolle integrale controle in de Drechtsteden Buiten gemeenten

  19 maart 2024

  Het Bestuurlijk Interventie Team Drechtsteden Buiten (BIT) heeft onlangs bij diverse autobedrijven controles gedaan in verband met de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Bij een aantal bedrijven zijn overtredingen vastgesteld, onder andere op het gebied van milieu, de Arbeidswet en met autoregistraties. De bedrijven kregen hiervoor een boete of waarschuwing. Ook is er een boot in beslag genomen voor nader onderzoek.

 • Staatssecretaris VWS bezoekt Bonkelaarhuis

  15 maart 2024

  Op woensdag 13 maart bracht Maarten van Ooijen, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een bezoek aan het Bonkelaarhuis in Sliedrecht. Het Bonklaarhuis is het voorbeeld hoe zorg rondom gezinsproblematiek onder één dak werkt.

 • Dit weekend beperkt fietsverkeer mogelijk over Baanhoekbrug

  15 maart 2024
 • Inloopspreekuur wethouder Cees Paas

  15 maart 2024

  Wethouder Cees Paas gaat graag met u in gesprek. Heeft u vragen of opmerkingen over zaken waar u tegen aanloopt in Sliedrecht? Of wilt u gewoon kennismaken met Cees Paas? Kom dan naar het inloopspreekuur op woensdag 20 maart.

 • Compostactie voor inwoners Sliedrecht

  15 maart 2024

  Gemeente Sliedrecht wil haar inwoners bedanken voor het goed scheiden van hun GFT-E afval. Van het verzamelde GFT-E wordt compost gemaakt. Vanaf zaterdag 23 maart 2024 kunnen inwoners compost ophalen.

 • Resultaten online enquête Mobiliteit bekend

  11 maart 2024

  De gemeente Sliedrecht werkt aan een nieuw Verkeers- en Mobiliteitsplan. In oktober 2023 konden inwoners reageren op de online enquête Mobiliteit in Sliedrecht. De resultaten van de online enquête Mobiliteit zijn inmiddels bekend en worden gebruikt voor het op te stellen Verkeers- en Mobiliteitsplan Sliedrecht 2035.

 • Moestuin weer volop in gebruik

  07 maart 2024

  Het bestuur van de Sociale Moestuin slaakte begin 2023 een noodkreet. Door veranderingen in het beleid van de Sociale Dienst Drechtsteden met participanten, liep de Moestuin een aanzienlijk deel van haar inkomsten mis. Voor de continuïteit van de Moestuin was het noodzakelijk om een andere doelgroep hun bezigheden in de tuin te laten verzorgen. Dit traject vereiste veel tijd en administratieve afstemming. De gemeente Sliedrecht werd verzocht om in de tussentijd financiële steun te bieden om de personeelskosten te kunnen blijven dekken. De gemeente besloot om gedurende een periode van 6 maanden een eenmalige subsidie van € 24.000 te verstrekken.

 • Herdenkingsbijeenkomst 2 jaar Oekraïners in Sliedrecht

  07 maart 2024

  Vandaag, precies twee jaar nadat de eerste Oekraïense vluchtelingen in Sliedrecht arriveerden, heeft er om 18.00 uur in de centrale opvanglocatie een besloten herdenkingsbijeenkomst plaatsgevonden. Burgemeester Jan de Vries heeft daar in aanwezigheid van de Oekraïense gasten, gastgezinnen, vrijwilligers en medewerkers een toespraak gehouden. Namens de gemeente zijn er vandaag zonnebloemen bezorgd bij alle vluchtelingen. De zonnebloem is uitgegroeid van nationale bloem van Oekraïne tot symbool van verzet tegen de Russische invasie en solidariteit met het Oekraïense volk.