Werkzaamheden aan de Fuutstraat

In de wijk Vogelbuurt-Zuid verricht Aannemer De Kuiper Infrabouw werkzaamheden uit, in opdracht van Gemeente Sliedrecht. De werkzaamheden in fase 2 zijn tijdelijk stopgezet.

Voorafgaand aan werkzaamheden wordt de grond op verschillende plaatsen in de wijk getest op vervuiling. Uit dit vooronderzoek is gebleken dat de grond in de Fuutstraat vervuild is. Daarom is gestart met saneringswerkzaamheden. Tijdens deze werkzaamheden bleek de grondlaag anders dan verwacht. Er was sprake van een sterke geur, die we niet direct thuis konden brengen. Deze geur heeft geleid tot hoofdpijnklachten bij de rioolploeg. Uit voorzorg is een onderzoek gestart en zijn de werkzaamheden direct stilgelegd. De hoofdpijnklachten verdwenen hierna gelukkig snel. De bodem is met zeil en zand zodanig afgedekt dat het veilig is voor omwonenden en voorbijgangers. Deze informatie is vorige week verspreid via De BouwApp van de Vogelbuurt.

Op dit moment is het uitgebreide grondonderzoek van het zand en de funderingslaag in volle gang. Naar verwachting ontvangen we volgende week de resultaten van dit onderzoek. Zodra wij deze ontvangen en meer weten over de mogelijke gevolgen voor de rioolwerkzaamheden, informeren wij omwonenden via een persoonlijke brief en in De BouwApp. Ook plaatsen we weer een berichtje op onze site.

QRcodeBouwappMocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Omgevingsmanager Dorinda Timmers. Zij is bereikbaar via het contactformulier op De BouwApp, via telefoonnummer 085-1308055 of via het e-mailadres vogelbuurtzuid@deomgevingsverbinder.nl.