De 'Ik-doe-mee-premie'

De Participatie- en Vrijwilligersbonus, die worden verstrekt door de Sociale Dienst Drechtsteden, worden samengevoegd en krijgen een nieuwe naam: de 'Ik-doe-mee-premie'.

'Ik-doe-mee-premie'

De regelingen van nu zijn niet goed op elkaar afgestemd. Dit is onduidelijk voor inwoners en geeft problemen in de uitvoering. Door de twee regelingen samen te voegen wordt het nieuwe premiebeleid duidelijker, klantvriendelijker en eenvoudiger in de uitvoering.

De nieuwe premie kan vanaf 1 oktober worden aangevraagd door inwoners uit de Drechtsteden. Het gaat om inwoners met een inkomen van maximaal 110% van het Wettelijk Sociaal Minimum (dit is de voor hen geldende bijstandsnorm). De aanvrager moet, voorafgaand aan de aanvraag, al minimaal een half jaar activiteiten hebben verricht op een participatieplek of een vrijwilligersplek voor minimaal vier uur per week. Ook jongeren vanaf 18 jaar kunnen de premie aanvragen.

Aanvragen voor de 'Ik doe mee premie' kunnen vanaf 1 oktober worden ingediend via de website van de Sociale Dienst Drechtsteden. Meer informatie: www.socialedienstdrechtsteden.nl