Wonen in Sliedrecht

 • Huisnummer

  De gemeente zorgt dat alle woningen en gebouwen een goed adres hebben. Een straatnaam en een huisnummer dus. Dit is geregeld in de bouwvergunning. Heeft u toch een apart huisnummer nodig? Dan kunt u dit aanvragen.

 • Onbewoonbaar

  In de Woningwet staan eisen voor woningen en woonwagens. Zodat u ze veilig, gezond en zo energiezuinig mogelijk kunt gebruiken. Voldoet een woning niet aan de minimale eisen? Dan kan de gemeente deze onbewoonbaar verklaren.

 • Starterslening

  De gemeente Sliedrecht biedt starters op de koopmarkt de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen. Een starterslening is een extra lening bovenop de normale lening om de aankoop van een eerste huis mogelijk te maken (de hypotheek). U kunt dus meer geld lenen voor de aankoop van de woning.

 • Wet goed verhuurderschap

  Bij de verhuur van woningen vinden regelmatig misstanden plaatst. Er bestaat geen mogelijkheid om richting een verhuurder op te treden. Huurders zijn vaak ook terughoudend om richting verhuurders stappen te ondernemen.

 • Wonen en welstand

  U wilt graag in een prettige omgeving wonen. Dat wil de gemeente Sliedrecht ook graag. Daarom zorgen we voor betaalbare woningen en voor groen in de wijk. En voor speeltuintjes, winkels en scholen.

 • Woonoverlast

  De gemeente Sliedrecht, politie, woningcorporatie Tablis Wonen en hulpverlenende instanties werken samen om woonoverlast zoveel mogelijk te voorkomen en beginnende woonoverlast vroegtijdig op te lossen. Hieronder treft u informatie aan over woonoverlast en hoe u hulp kunt inschakelen.