LaRGaS-kruispunt Thorbeckelaan–Vogelenzang-Nachtegaallaan

De kruising Thorbeckelaan–Vogelenzang-Nachtegaallaan is druk en onoverzichtelijk. Om dit veiliger en eenvoudiger te maken, ligt er sinds 2021 een LaRGaS -kruispunt. Hiermee is de doorstroming van het verkeer verbeterd. En de wijken naast de Thorbeckelaan zijn beter bereikbaar geworden.

Wat is een LaRGaS-kruispunt?

Largas staat voor LAngzaam Rijden GAat Sneller. Zo'n kruispunt is een combinatie tussen een rotonde en een voorrangskruispunt. Het belangrijkste verschil met een rotonde is dat het verkeer op de Thorbeckelaan voorrang houdt en minder ver hoeft uit te buigen. 

Bekijk onderstaande filmpje hoe de kruising eruit kan gaan zien of klik op deze link

 

Waarom een LaRGaS-kruispunt?

Bij de uitwerking van de plannen bleek dat we geen rotonde kunnen maken zonder privé-gronden te gebruiken. Met name de flat en de cafetaria liggen te dicht op het kruispunt. Daarom hebben we gezocht naar een alternatief. Het LaRGaS-kruispunt kwam als beste uit de bus. Het zorgt ervoor dat het verkeer beter doorstroomt, terwijl de snelheid van het verkeer afneemt. De wijken naast de Thorbeckelaan worden beter bereikbaar.

Werkzaamheden

De werkzaamheden starten op woensdag 28 april en duren naar verwachting tot de tweede week van juni. Tijdens deze werkzaamheden wordt steeds een weghelft van de Thorbeckelaan afgesloten. Het verkeer kan dan over de andere weghelft door blijven rijden, steeds van west naar oost (richting de Rivierdijk). Voor de afgesloten weghelft wordt de omleidingsroute met borden aangegeven. In de laatste fase van de werkzaamheden is de kruising een aantal dagen in zijn geheel afgesloten. De dan geldende omleiding wordt ook met borden aangegeven. 

Informatie over openbaar vervoer

De bushalte is vanaf woensdag 28 april t/m vrijdag 28 mei tijdelijk vervallen. In de voorbereiding hebben we contact gehad met Qbuzz. Qbuzz zorgt voor de communicatie. Zij adviseren om op te stappen via de haltes Stormrand of Watertoren. Halte Stormrand: Rnet lijn 491. Halte Watertoren StreekBuzz Lijn 191 en Lijn 77. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met Qbuzz.

Periode

April – juni 2021

Locatie

Kaartje Rotonde Thorbeckelaan Vogelenzang

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.