Woningbouw op locatie Groen van Prinstererschool stap dichterbij

Het college van de gemeente Sliedrecht heeft een voorstel voor de stedenbouwkundige voorwaarden voor woningbouw op de locatie Groen van Prinstererschool vastgesteld. Het plan biedt een concrete oplossing voor de grote vraag naar woningen in Sliedrecht. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel dan wordt de marktuitvraag voor de ontwikkeling uitgezet.

Na de besluitvorming van de raad eind 2022 is de locatie Groen van Prinsterer beschikbaar geworden voor het bouwen van woningen. Het huidige schoolgebouw moet plaatsmaken voor betaalbare koopappartementen die geschikt zijn voor starters en senioren. De gemeente is eigenaar van het huidige terrein en gaat op zoek naar een ontwikkelaar die op deze locatie woningen wil bouwen. De gemeente zal deze ontwikkelaar kaders meegeven waar de nieuwbouw aan moet voldoen. Zo moet er voldoende parkeerruimte komen en zijn er grenzen aan hoe hoog het nieuwe gebouw mag worden. Deze voorwaarden zorgen er voor dat de nieuwbouw bij de omgeving past en omwonenden geen hinder ondervinden.

Belangrijke stap richting duurzame en aantrekkelijke woonomgeving

Wethouder Roelant Bijderwieden; "Het nieuwe stedenbouwkundige plan voorziet in een kwalitatief hoogwaardige toevoeging aan de bestaande bebouwing van Sliedrecht. De herontwikkeling biedt ruimte voor een mix van betaalbare woningen voor zowel starters als senioren, waarbij beide doelgroepen in één complex samenkomen. Dit bevordert niet alleen de onderlinge contacten, maar versterkt ook de doorstroming op de woningmarkt. De combinatie van jongeren en ouderen draagt bij aan een levendige woonomgeving waar burenhulp en sociale verbinding centraal staan."

Participatie en betrokkenheid van de buurt

Omwonenden zijn nauw betrokken bij het proces. Tijdens verschillende bijeenkomsten zijn bewoners geïnformeerd over de plannen en is er uitgebreid de gelegenheid geweest om hun zorgen en wensen te delen. De gemeente heeft gehoor gegeven aan een aantal van deze zorgen, zoals het creëren van een bufferstrook voor meer privacy en het inperken van geluidsoverlast. Hoewel niet aan alle wensen voldaan kon worden, is zorgvuldig gekeken naar een evenwichtige balans tussen de verschillende belangen.