Herinrichting Professorenbuurt

Onderhoud in Professorenbuurt. Het riool, de verharding en het groen zijn toe aan vervanging. We kiezen zoveel mogelijk voor een duurzame inrichting.

Het riool, de verharding en het groen in de Professorenbuurt zijn toe aan vervanging. De gemeente pakt de werkzaamheden tegelijk aan en knapt meteen de wijk op. We passen dan ook de fundering van de rijbaan aan. Zodat deze weer langer mee kan. Bij de aanleg is er aandacht voor duurzaamheid. Zo maken we een gescheiden rioolstelsel. Dit voert het schone regenwater afzonderlijk van het vuile water af naar open water. De vervuiling van het oppervlaktewater neemt hierdoor af. En de waterzuiveringen worden minder zwaar belast.

Werkzaamheden

  • Aanleg gescheiden rioolstelsel
  • Vervanging verhardering en groen

Planning

In 2022 wordt het ontwerp herinrichting Professorenbuurt verder uitgewerkt. We doen dit in overleg met de bewoners. Start uitvoering werkzaamheden herinrichting is echter afhankelijk van de eventuele aanleg van het warmtenet. Zodra hier meer over bekend is, kan de uitvoeringsperiode buiten ook beter worden ingepland. Bewoners worden hierover te zijner tijd nader geïnformeerd.

Periode

2022

Locatie

Kaartje Professorenbuurt

Betrokken partijen 

Ingenieursbureau Maas & Nienhuis

 

Contact

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.