Forse verkeershinder door afsluitingen A15

Rijkswaterstaat start deze zomer met onderhoudswerkzaamheden aan de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Deil. Dit betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met forse verkeershinder op de A15 langs Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en de omliggende wegen.

Tussen 12 juli en 21 oktober 2024 moeten weggebruikers op verschillende momenten rekening houden met een extra reistijd tussen de 30 en 60 minuten. Het advies is om waar mogelijk vaker thuis te werken. Ook worden reizen buiten de spits of gebruik maken van de waterbus of de fiets aanbevolen.

Wat gaat er gebeuren?

Het asfalt op de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Deil is aan vervanging toe. Daarnaast worden er waar nodig vangrails en voegovergangen vervangen en hersteld. Dit is nodig voor een veilige doorstroming van het verkeer. Na vervanging kan het nieuwe asfalt er weer jaren tegenaan.

Om de hinder te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk in de zomerperiode uitgevoerd, verspreid over drie trajecten. Per traject wordt er telkens in één rijrichting gewerkt en blijft de andere rijrichting open. De omleidingen staan aangegeven op borden langs en boven de A15.

Het verkeer in de afgesloten rijrichting moet, afhankelijk van de bestemming, rekening houden met 30 tot 60 minuten extra reistijd. Met de betrokken hulpdiensten zijn afspraken gemaakt zodat de hulpverlening op peil blijft.

Actuele informatie op website Rijkswaterstaat

Kijk voor de actuele planning op de website van Rijkswaterstaat

File in de Drechtsteden