Werk aan de weg

De gemeente Sliedrecht is het hele jaar door bezig met onderhoud aan wegen en groen. Soms zijn hiervoor tijdelijke wegomleidingen nodig. U vindt hier een overzicht van het 'werk aan de weg'.

Buiten bezig in Sliedrecht

Buitenbezig week 25

Wegomleidingen

 1. Wekelijkse afsluiting Burg. Winklerplein vanaf woensdag 6 mei 2020
  Voor de weekmarkt is er in verband met coronamaatregelen een uitbreiding nodig. Daarom vindt er iedere week een afsluiting van de westelijke verbindingsweg plaats.
   
 2. Vogelbuurt-zuid diverse straten afgesloten van maandag 16 mei t/m vrijdag 29 juli.
  In verband met vervanging riolering. Betreft de straten, zuidelijk deel Nachtegaallaan, oostelijk deel Zwaluwstraat en Gruttostraat die in fases worden afgesloten.

 3. Oostelijke kruising Sonate met Rondo en deel busbaan voor de woningen is de zuidbaan afgesloten voor al het verkeer van maandag 14 februari t/m vrijdag 1 juli.
  In verband met aanleg warmtenet. Fietsers worden omgeleid via de evenwijdig lopende Haydnsingel. De busroute wordt omgeleid via Intermezzo en Ouverture.

 4. Dorlandsweer t.h.v. 53 t/m 60 afgesloten van maandag 20 juni t/m vrijdag 8 juli 2022.
  In verband met aanleg warmtenet.

 5. Craijensteijn, in drie fases afgesloten voor doorgaand autoverkeer van maandag 4 juli t/m vrijdag 19 augustus 2022.
  In verband met herinrichting en asfalteringswerkzaamheden.
  Fase 1 afgesloten van maandag 4 t/m maandag 18 juli: Vanaf inrit Prinsenweer tot inrit Dorlandsweer, doorgaand auto verkeer wordt omgeleid via de Parallelweg en Stationsweg.

 6. Craijensteijn, werkzaamheden t.b.v. aanleg dubbelzijdig fietspad zuidzijde Craijensteijn van maandag 18 april t/m vrijdag 1 juli 2022. Weg zelf wordt niet afgesloten.

 7. Baanhoek 38 t/m 106 worden de dijkriolen vervangen van maandag 23 mei t/m vrijdag 29 juli.

 8. P.A. de Genestetstraat en Willem Kloosweg t/m vrijdag 29 juli.
  Werkzaamheden i.v.m. vervangen gas- en waterleiding

 

Bekijk hier de laatste wegomleidingen en afzettingen.

 

Aanleg warmtenet

Begin 2018 is in Sliedrecht een begin gemaakt aan het realiseren van een volledig energieneutrale gemeente. Samen met bewoners, HVC, Tablis Wonen, Stedin en het Regionaal Energieloket werkt de gemeente aan een duurzame toekomst. Dat doen we onder andere door stap voor stap van het aardgas af te gaan. Zo verminderen we de uitstoot van broeikassen. Lees meer op de projectwebsite aanleg warmtenet HVC.

Heb je vragen over de aanleg van ons warmtenet in Sliedrecht of wil je meer weten over bepaalde werkzaamheden? Stuur een e-mail naar warmtenet.midden@hvcgroep.nl.

 

N3/A15/A16: aanpak Drechtsteden

Er staan regelmatig files in en rond de Drechtsteden. Om het verkeer beter te laten doorstromen, pakt Rijkswaterstaat samen met provincie en gemeenten het wegennet in dit gebied aan. Hiermee vergroten we de doorstroming en bereikbaarheid van de regio. Naast de N3 worden ook de aansluitende snelwegen A15 en A16 aangepakt. Meer informatie en laatste updates vindt u op N3 werkzaamheden.

 

Overige werkzaamheden, op diverse plaatsen: 

 • bomen controleren op veiligheid en gezondheid
 • vegen met veegwagen 
 • zwerfvuil verwijderen
 • bomen snoeien