Nieuws voor ondernemers

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • Ondernemers Sliedrecht investeren gezamenlijk in eigen ondernemersklimaat

  15 maart 2023

  Ondernemers en gemeente hebben op 14 maart een convenant getekend waardoor de ondernemers voortaan gezamenlijk kunnen investeren in het ondernemersklimaat van Sliedrecht. Met dit convenant komt er jaarlijks € 486.000 beschikbaar voor deze investeringen. Dit bedrag is door de gezamenlijke ondernemers vrij te besteden voor o.a. collectieve beveiliging, gebiedsbeheer op bedrijventerreinen of activiteiten in de winkelgebieden.

 • Aanmelden Zorg- en Techniekroute Sliedrecht 2023

  09 maart 2023

  De gemeente Sliedrecht vindt een goede aansluiting tussen arbeidsmarkt, overheid en onderwijs belangrijk. Daarom organiseert de gemeente samen met lokale technische bedrijven en zorginstellingen elk jaar de Zorg- en Techniekroute. Dit jaar vindt Zorgroute plaats op woensdag 24 mei van 9.00 – 12.00 uur. Op woensdag 8 november vindt de Techniekroute in 2023 plaats.

 • Aanleg glasvezelnetwerk van start in Sliedrecht

  08 december 2022

  Afgelopen donderdag 8 december heeft wethouder Ton Spek namens de gemeente Sliedrecht het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Sliedrecht. Met een symbolische schop in de grond bij het Nationaal Baggermuseum luidde hij samen met Karl Heinz van der Made, directeur van DELTA Netwerk en Bas Hollenberg, directeur van Circet Nederland, de aanlegperiode in.

 • Dag van de Ondernemer

  24 november 2022

  Op vrijdag 18 november was het dé Dag van de Ondernemer: de dag waarbij de ondernemers in het zonnetje gezet worden.

 • Bestemmingsplannen in Sliedrecht vertraagd door stikstofuitspraak

  24 november 2022

  Begin november heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over de zogenaamde "bouwvrijstelling". Die vrijstelling betekende dat stikstofuitstoot tijdens de bouwfase van een project niet onderzocht hoefde te worden.
  De Raad van State heeft een streep door die vrijstelling gehaald. Stikstofuitstoot in de bouwfase moet dus voortaan weer gewoon worden berekend en beoordeeld.

 • Ondermijning: als onder- en bovenwereld verweven zijn

  10 november 2022

  We zien steeds vaker dat criminelen gebruik maken van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Denk aan een café of winkel waar weinig of geen klanten komen maar dat criminelen gebruiken om drugsgeld wit te wassen. Als de bovenwereld de onderwereld hierbij helpt, noemen we dit ondermijning.

 • Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers

  08 november 2022

  De hoge energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook ondernemers. Voor het grootste deel van het mkb komt er daarom een prijsplafond. Daardoor betalen ondernemers minder voor energie tot een bepaald verbruik. Heeft u een energie-intensief bedrijf? Dan krijgt u via de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) mogelijk steun bij het betalen van de energierekening.

 • Gerichte ondersteuning energie-intensief mkb met TEK-regeling

  11 oktober 2022

  Naast huishoudens zijn ook bedrijven van klein tot groot hard geraakt door de sterk gestegen energiekosten. Het kabinet heeft een inventarisatie afgerond naar opties voor gerichte steun aan mkb-ondernemingen, die niet ontkomen aan een hoog verbruik. Voor deze zogenoemde energie-intensieve mkb’ers komt de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK).