Nieuws voor ondernemers

Graag houden wij u op de hoogte over de laatste ontwikkelingen. U leest hier over bijeenkomsten, werkzaamheden en andere voor u als ondernemer interessante onderwerpen.

 • Dag van de Ondernemer

  24 november 2022

  Op vrijdag 18 november was het dé Dag van de Ondernemer: de dag waarbij de ondernemers in het zonnetje gezet worden.

 • Bestemmingsplannen in Sliedrecht vertraagd door stikstofuitspraak

  24 november 2022

  Begin november heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over de zogenaamde "bouwvrijstelling". Die vrijstelling betekende dat stikstofuitstoot tijdens de bouwfase van een project niet onderzocht hoefde te worden.
  De Raad van State heeft een streep door die vrijstelling gehaald. Stikstofuitstoot in de bouwfase moet dus voortaan weer gewoon worden berekend en beoordeeld.

 • Ondermijning: als onder- en bovenwereld verweven zijn

  10 november 2022

  We zien steeds vaker dat criminelen gebruik maken van zaken in de bovenwereld om hun illegale activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. Denk aan een café of winkel waar weinig of geen klanten komen maar dat criminelen gebruiken om drugsgeld wit te wassen. Als de bovenwereld de onderwereld hierbij helpt, noemen we dit ondermijning.

 • Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers

  08 november 2022

  De hoge energieprijzen raken iedereen in Nederland, ook ondernemers. Voor het grootste deel van het mkb komt er daarom een prijsplafond. Daardoor betalen ondernemers minder voor energie tot een bepaald verbruik. Heeft u een energie-intensief bedrijf? Dan krijgt u via de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) mogelijk steun bij het betalen van de energierekening.

 • Gerichte ondersteuning energie-intensief mkb met TEK-regeling

  11 oktober 2022

  Naast huishoudens zijn ook bedrijven van klein tot groot hard geraakt door de sterk gestegen energiekosten. Het kabinet heeft een inventarisatie afgerond naar opties voor gerichte steun aan mkb-ondernemingen, die niet ontkomen aan een hoog verbruik. Voor deze zogenoemde energie-intensieve mkb’ers komt de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK).

 • Duurzaamheidsloket aan de Kerkbuurt geopend

  11 oktober 2022

  Op zaterdag 8 oktober heeft wethouder Ton Spek (CDA) aan de Kerkbuurt een pop-up Duurzaamheidsloket geopend. Het Duurzaamheidsloket is een initiatief van enkele lokale en regionale ondernemers, in samenwerking met de gemeente.

 • Terugblik bijeenkomst Economische Visie en ondernemersfonds Sliedrecht

  05 oktober 2022

  Op 27 september organiseerden de VSO en de gemeente een bijeenkomst voor ondernemers en andere eigenaren en gebruikers van zakelijk of maatschappelijk vastgoed. Na een maaltijd volgde een introductie van wethouder Bijderwieden en gaf de adviseur economie van de gemeente een tussenstand van de uitvoering van de Economische Visie. De Economische Visie is in 2021 opgesteld in samenwerking tussen ondernemers en gemeente.

 • Duurzaamheidsloket in Sliedrecht

  29 september 2022

  Interesse in duurzaam wonen? De gehele maand oktober kunt u in een pop-up store op de Kerkbuurt 68A in Sliedrecht terecht voor vragen of advies over warmtepompen, zonnepanelen, airconditioning en inductie koken. De pop-up store 'Duurzaamheidsloket Sliedrecht' is op zaterdagen 8, 15, 22 en 29 oktober geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zien we u daar?