Maritiem Sliedrecht

In 2021 werden een nieuwe Economische Visie en nieuwe Omgevingsvisie vastgesteld. Deze documenten verwijzen allebei naar de maritieme sector van het Sliedrechtse verleden, heden en toekomst. Met vijf video's brengen we de komende tijd de innovatieve maritieme sector in Sliedrecht beeld.

De nieuwe wethouder van Economie, Roelant Bijderwieden; 'Waar Sliedrecht vroeger langs de Merwede een keten aan traditionele scheepswerven had, bestaat de maritieme sector inmiddels uit allerlei moderne bedrijven die zich bezig houden met bijv. schone binnenvaart en windmolens op zee. Deze bedrijven zijn allemaal bezig met innovatie en duurzaamheid. Zo is Sliedrecht nog steeds een belangrijke vestigingsplaats voor maritieme spelers die wereldwijd actief zijn. Tal van Sliedrechters en mensen uit de regio verdienen hier hun brood en werken in deze maritieme sector aan projecten bij of op het water.

Vijf thema's, vijf keer in beeld

Sliedrecht is de bakermat van de baggerindustrie: een "ondernemend en betrokken baggerdorp". De gemeente Sliedrecht werkt samen met het bedrijfsleven aan het verder versterken van de maritieme sector. Hiervoor is het ook belangrijk dat de sector zichtbaar is bij andere bedrijven, de Sliedrechtse samenleving en buiten de regio. Samen met onze partner DEAL hebben we daarom vijf thema's in beeld gebracht die samen laten zien waar de Sliedrechtse maritieme sector voor staat:

  1. Baggeren
  2. Installatie en elektrotechniek
  3. Scheepsequipment
  4. Maritieme producten
  5. Binnenvaart

Baggerbedrijf de Boer & Van den Herik – Baggersector

Samenwerken met andere Sliedrechtse en regionale bedrijven maakt ons maritieme cluster zo sterk. Baggerbedrijf de Boer en Van den Herik zitten al tientallen jaren met hun bedrijf in Sliedrecht. Sliedrecht is de bakermat van de baggerindustrie en de vestigingsplaats van mondiale spelers in de maritieme en industriële sector.

Innovatie, verduurzaming en digitalisering is voor alle bedrijven in Sliedrecht en deze sector het speerpunt voor behoud van verdienvermogen en werkgelegenheid.

John Nieuwenhuijse: 'Je hebt elkaar toch samen nodig in de kleine baggerwereld. Op deze manier kan je samen een grote prestatie neerzetten'.

 

Bakker Sliedrecht & royal van der leun | Human Capital - Installatie & Elektrotechniek Sliedrecht

Samenwerken met andere Sliedrechtse en regionale bedrijven maakt ons maritieme cluster sterk. Bakker Sliedrecht en Royal van der Leun zijn al jaren gevestigd in Sliedrecht. Als bakermat van de baggerindustrie is Sliedrecht de ideale vestigingslocatie voor mondiale spelers in de maritieme en industriële sector.

Human Capital is voor deze Sliedrechtse bedrijven erg belangrijk. Zij werken elke dag, met veel trots, samen om kennis en expertise over te dragen op de toekomstige generatie vakmensen onder andere via de eigen bedrijfsschool van Bakker Sliedrecht.

Ronald Visser (Royal Van der Leun): ‘Bakker Sliedrecht en Royal Van der Leun werken al heel lang met elkaar samen, delen we kennis en lenen we veel aan elkaar uit. Dat werkt hartstikke goed.’ André van Ballegooijen (Bakker Sliedrecht): ‘Bakker Sliedrecht is gespecialiseerd in complexe elektrotechniek. Onze bedrijfsschool is de plaats waar wij onze toekomstige collega’s opleiden tot echte vakmensen.’

 

Dieseko Group B.V. | Scheepsequipment

Samenwerken met andere Sliedrechtse en regionale bedrijven maakt ons maritieme cluster sterk. Dieseko Group B.V. is al jaren gevestigd in Sliedrecht. Als bakermat van de baggerindustrie is Sliedrecht de ideale vestigingslocatie voor mondiale spelers in de maritieme en industriële sector.

Human Capital is voor deze Sliedrechtse bedrijven erg belangrijk. Zij werken elke dag, met veel trots, samen om kennis en expertise over te dragen op de toekomstige generatie vakmensen onder andere via de eigen bedrijfsschool van Bakker Sliedrecht.

Douwe Feenstra (Dieseko Group): ‘Dieseko is een leverancier en bouwer van funderingsequipment. Zowel op land als op ze, in de offshore waar windmolens worden gebouwd. Renewable energy is een belangrijk speerpunt in onze strategie. We zijn al meer dan 50 jaar gevestigd in Sliedrecht omdat we hier dicht bij onze klanten zitten.

 

Maritieme Producten | Hijs- en hefwerktuigproducent Van Beest

In onze serie van 5 video’s over bedrijven uit de gemeente Sliedrecht, stellen wij in deel 4 Van Beest voor. Een producent van hijs- en hefwerktuigen, mede voor schepen. Bedrijven als Van Beest tonen aan Sliedrecht nog steeds de ideale vestigingsplaats is van en voor mondiale spelers in de maritieme en industriële sector.

In onderstaande video vertelt Arjan Honkoop, hoofd engineering, over de activiteiten van het bedrijf en waarom familiebedrijf Van Beest nog altijd in Sliedrecht gevestigd is. Ook komt het belang en toegevoegde waarde regionale innovatie en duurzaamheid naar voren. Corporate HR Manager Yvonne van Hengel vertelt over het Sliedrechts karakter van het personeel.