Februari

 • Het Bonkelaarhuis, gemeente en online krant maken gezamenlijk een podcastserie

  28 februari 2024

  Het Bonkelaarhuis, de gemeente Sliedrecht en de online krant Sliedrecht24 bundelen hun krachten om een boeiende podcastserie te produceren onder de titel "Het Bonkelaarhuis". Gepland voor 2024, zal de serie bestaan uit vier afleveringen, waarvan de eerste in maart wordt gelanceerd en gewijd is aan het thema geld.

 • Sliedrecht ontwikkelt verder: voorbereidingskrediet Noord-Zuidverbinding en nieuw zwembad

  20 februari 2024

  Het college van burgemeester en wethouders van Sliedrecht heeft twee belangrijke beslissingen genomen over de toekomst van Sliedrecht: een aanvraag voor een voorbereidingskrediet voor de Noord-Zuidverbinding en een voorstel voor een nieuw zwembad in de gemeente. De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over beide voorstellen.

 • Gemeentepenning voor mevrouw Van der Leeden

  19 februari 2024

  Op donderdag 15 februari overhandigde burgemeester Jan de Vries een gemeentepenning aan mevrouw Van der Leeden.

 • Klankbordgroepen aan de slag voor Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht

  15 februari 2024

  In de afgelopen drie weken vonden in de gemeente Sliedrecht de bewonersavonden voor fase 1 en 2 voor de Binnenstedelijke Herstructurering Sliedrecht (BHS) plaats. Na deze avonden gaan de klankbordgroepen voor deze locaties aan de slag met alle suggesties, ideeën en zorgen van omwonenden.

 • Nieuwe boa's voor Sliedrecht op de fiets door de wijken

  15 februari 2024

  Sinds 1 februari zijn er nieuwe boa's in dienst bij de gemeente Sliedrecht. Een boa is een buitengewoon opsporingsambtenaar, een ambtenaar met een specifieke opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa's mogen verdachten aanhouden, iemands identiteit controleren, processen-verbaal opmaken en boetes uitschrijven.

 • In gesprek over de Noord-Zuid verbinding en Sliedrecht-Noord tijdens weekmarkt

  14 februari 2024

  Eind februari en begin maart staat de gemeente op vier woensdagen op de weekmarkt om met iedereen in gesprek te gaan over de plannen van de Noord-Zuid verbinding en Sliedrecht-Noord. Kom langs en ga met ons in gesprek!

 • Praat mee over locaties voor windmolens Molenlanden / Gorinchem

  09 februari 2024

  Een deel van de inwoners van Sliedrecht heeft vorige week een brief ontvangen van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. Met die brief zijn zij uitgenodigd om mee te praten over mogelijke zoekgebieden voor het plaatsen van windmolens, omdat deze mogelijk in hun directe omgeving komen. Ook inwoners van Sliedrecht die niet in het zoekgebied wonen kunnen hun mening geven. Praat u ook mee?

 • Gemeente Sliedrecht bevordert saamhorigheid met lancering Lief & Leedstraten

  08 februari 2024

  De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk dat buren elkaar helpen in goede en minder goede tijden. Daarom is de gemeente gestart met Lief & Leedstraten.

 • Gemeenteraad en omwonenden bijgepraat over Sliedrecht-Noord

  06 februari 2024

  De gemeenteraad is op maandag 29 januari bijgepraat over de voortgang van de plannen voor Sliedrecht-Noord. Samen met direct-omwonenden ontstond er een levendige discussie over het aantal woningen en de kwaliteit hiervan. Ook werd er gesproken over de omvang van het plan, de verwerving van de gronden en de projectorganisatie die hierbij hoort.

 • Werkzaamheden ondergrondse containers

  01 februari 2024

  Vanaf 5 februari 2024 worden alle ondergrondse containers in de Gemeente Sliedrecht gereinigd en gekeurd. Dit reinigen en keuren vindt plaats op een locatie buiten Sliedrecht.