‘Nog groenere gemeente met meer biodiversiteit en kwaliteit’

Burgemeester Jan de Vries heeft vorige week een dag meegelopen met Team Groen van de gemeente Sliedrecht. “Mooi om te zien hoe onze medewerkers met passie en kennis werken aan een nog groenere gemeente met meer biodiversiteit en kwaliteit.”

Na een succesvolle meeloopdag bij de reinigingsmedewerkers (een week eerder) liep de burgemeester een dagje mee met de afdeling groenbeheer van de gemeente Sliedrecht.

De burgemeester stapte op het Milieupark in zijn oranje overall in de auto bij Bas en Jeroen van Team Groen. In de ochtend passeerden Bas, Jeroen en de burgemeester het grootste insectenhotel van de gemeente Sliedrecht. “Het is gemaakt door medewerkers van de gemeente. Met de insectenhotels streeft Sliedrecht naar meer biodiversiteit”, aldus De Vries.

Bladblazer

De burgemeester verrichtte vervolgens hand-en-spandiensten bij NME-centrum De Hooizolder. Op de volgende locatie kreeg De Vries een bladblazer in zijn handen, met groene vingers, gedrukt. Terwijl Bas en Jeroen aan het snoeien waren, mocht de burgemeester alles weer netjes schoonblazen.

Tussendoor moest Team Groen de helpende hand bieden aan de reinigingsmedewerkers. Er was hulp nodig bij het verwijderen van een grote tak die de nacht ervoor op het voetpad was gevallen. “Daarmee dragen de collega’s bij aan de veiligheid”, zegt de burgemeester.

Onderweg kwam de burgemeester de collega’s van Leerbedrijf Drechtwerk tegen. Drechtwerk maakt werken en leren mogelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Zonder Patrick en zijn collega’s van Drechtwerk zouden wij al ons groen niet goed kunnen onderhouden”, aldus De Vries.

Het nalopen van een Fixi-melding levert een inwoner van Sliedrecht een schoon plantsoen en een verloren voetbal op. Het valt De Vries op dat Team Groen een grote kennis van en liefde heeft voor de inheemse flora en fauna. “Er is in Sliedrecht steeds meer plek voor inheemse soorten van flora en fauna. Een lust voor het oog”, aldus burgemeester De Vries. “Ik heb veel geleerd en zeer genoten”, besluit hij aan het einde van zijn meeloopdag.
Meeloopdag burgemeester bij Team Groen