Vervanging riool en gemaal Leeghwaterstraat

De gemeente Sliedrecht gaat het gemaal en de riool in de Leeghwaterstraat vervangen. Aannemer de Kuiper Infrabouw is in juni 2024 gestart met de werkzaamheden in de Leeghwaterstraat in Sliedrecht. Dit wordt gedaan in opdracht van de gemeente Sliedrecht.

Waarom

Het gemaal en de riolering worden vervangen omdat deze in slechte staat zijn. Het gemaal is een machine om water weg te pompen. Het transporteert het rioolwater onder de A15 door. De aanliggende riolering op de kruising is ook in zeer slechte staat en wordt ook gelijk vervangen. Omdat de Leeghwaterstraat op termijn in zijn geheel opnieuw wordt ingericht, zal het bestaande straatwerk hergebruikt worden.

Planning

Afgelopen weken is een groot deel van het riool in de Leeghwaterstraat en de Beijerinckstraat vervangen. Door onverwachte omstandigheden lopen de werkzaamheden helaas uit. Werkzaamheden vinden plaats tot 26 juli 2024. Na de bouwvakantie, op maandag 19 augustus worden de werkzaamheden vervolgd. De werkzaamheden duren tot 9 november 2024.

Bereikbaarheid Beijerinckstraat

Door de vertraging ronden we het straatwerk in de Beijerinckstraat niet op tijd af. Tijdens de bouwvakantie is de straat niet toegankelijk. Na de bouwvakantie wordt het straatwerk afgerond. Vanaf vrijdag 6 september is de Beijerinckstraat weer bereikbaar.

Bereikbaarheid Leeghwaterstraat

De Leeghwaterstraat ter hoogte van de Beijerinckstraat is vanaf 26 juli bereikbaar via een 6 meter brede rijweg van betonplaten. Deze platen worden tijdelijk aangebracht om verzakkingen van de grond door de werkzaamheden beter op te vangen. Op donderdag 17 oktober wordt de weg opnieuw tijdelijk afgesloten om het laatste deel van de riolering en het gemaal te vervangen en nieuw straatwerk aan te brengen. Houd de BouwApp in de gaten voor de actuele planning.

Bereikbaarheid ondernemers

De winkels blijven altijd bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Auto’s en fietsers volgen de omleiding via de gele borden. We begrijpen dat de werkzaamheden overlast veroorzaken en waarderen uw begrip en geduld.
Via de bouwapp kunt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden.

Vragen?

Omgevingsmanager Sanne van der Vorm is uw aanspreekpunt tijdens het project en staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. Zij is op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar via het contactformulier op De BouwApp, telefoonnummer 085-1302321 of via het e-mailadres leeghwaterstraat@deomgevingsverbinder.nl.

BouwAppVolg het project via De BouwApp

Via De BouwApp houden wij u met regelmaat op de hoogte van het laatste nieuws.
U kunt De BouwApp gratis downloaden in uw appstore.

Downloadinstructies De BouwApp

Download en installeer:

  1. Ga naar ‘Ontdek’
  2. Typ: ‘Leeghwaterstraat’
  3. Selecteer het project
  4. Klik op ‘Volgen’

Locatie

20220537-D13 v0 (bst-bovengronds)

Betrokken partijen

  • Ingenieursbureau Adcim B.V.
  • De Kuiper Infrabouw

Contact

Heeft u vragen over dit project? Vul dan ons contactformulier in of neem contact op met projecten@sliedrecht.nl, daarnaast is ook via de bouwapp de omgevingsmanager van de aannemer te bereiken.