Verduurzaming kantoorpanden op het Stationspark

bedrijven-hoek-en-blokSubsidieadviesbureau IMC en Hoek en Blok accountants hebben de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in de verduurzaming van hun kantoorpand op het Stationspark. 

"In 2021 is het beschikbare dakoppervlak volledig gebruikt voor het leggen van zonnepanelen door Van der Leun elektrotechniek. Deze investering leidt inmiddels tot blije gezichten bij onze collega’s die het rendement dagelijks volgen", zegt Roland van de Graaf, directeur van IMC. 

Momenteel wordt ook de laatste hand gelegd aan een mobiliteitsplan voor alle medewerkers waarbij het gebruik van de fiets, het openbaar vervoer en elektrisch rijden wordt gestimuleerd. "Hoewel wij vlak bij het station zijn gevestigd, is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer jammer genoeg nog wel een uitdaging." 

Om daar wat aan te doen is IMC samen met Stroomlijn, SamenBereikbaar, de Gemeente, VSO, Rabobank, Berkman, Energieke Regio en de provincie Zuid-Holland aan de slag gegaan met de energie en mobiliteit Hub Sliedrecht. Een uniek initiatief waarbij de partners zich organiseren in een coöperatie. 

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de opwekking van voldoende groene stroom om te voorzien in de behoefte van alle bedrijfsterreinen. Het overschot is via smartgrids en e-laadpleinen beschikbaar voor elektrisch vervoer. Daarnaast wordt de bereikbaarheid verbeterd door de inzet van elektrische shuttles en deelfietsen. Dat betekent dat Sliedrecht beter bereikbaar wordt met het spoor, het openbaar veervoer en de waterbus. "We zijn hier best trots op. Sliedrecht, the place to do", zegt Roland trots.