Afval

 • Adoptiebakken

  Ligt er veel zwerfafval bij u in de wijk of bijvoorbeeld bij een speelplaats? Als inwoner van Sliedrecht kunt u een afvalbak adopteren. U moet deze afvalbak dan minstens één keer per week legen in uw eigen grijze container.

 • Afval van huishoudens

  De gemeente Sliedrecht haalt herbruikbare afvalstoffen huis aan huis op. Het gaat om GFT (groente-, fruit-, en tuinafval), PBD (plastic verpakkingsafval, blik en drankenkartons) en oud papier. Restafval brengt u naar de ondergrondse container.

 • Afvalkalender

  In de afvalkalender vindt u informatie over ophaaldagen, afvalscheiding en nuttige tips. U kunt de afvalkalender eenvoudig online bekijken. U hoeft hiervoor alleen uw postcode in te vullen.

 • Bedrijfsafval

  De gemeente zamelt het afval in van inwoners. Bedrijven zorgen zelf voor de inzameling van hun bedrijfsafval. U kunt hiervoor een contract afsluiten met een gemeentelijk, regionaal of particulier inzamelbedrijf.

 • Kringloopwinkels

  Heeft u oude kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed of huishoudelijke artikelen? Alles wat nog heel en bruikbaar is, kunt u in principe inleveren bij een kringloopwinkel. Zo kan het opnieuw worden gebruikt. Dat is beter voor het milieu én u doet er een ander plezier mee!

 • Milieupark

  Op het Milieupark aan de Lelystraat 111 kunt u grof huishoudelijk afval gratis afgeven. Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in de ondergrondse container past of hoort. Op het milieupark scheiden wij de verschillende grondstoffen zo goed mogelijk.