ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 25 jaar met het starten van hun eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Na ongeveer zes weken bepaal je zelf of je verder gaat met je bedrijf. Heb je al een tijdje een leuk idee voor een eigen bedrijf? En zou je daar echt werk van willen maken? Dat kan elke zomer bij ZomerOndernemer Drechtsteden. Je ervaart dan zelf of het ondernemerschap iets voor je is.

Je leert de basiselementen van het ondernemen, zoals het schrijven van een bedrijfsplan, boekhouden, netwerken en klanten werven. Maar je leert ook meer over bijvoorbeeld marketing en social media. Het project begint met een driedaagse training. Tijdens wekelijkse terugkomdagen bezoeken we lokale ondernemers en krijg je workshops, presentaties en rondleidingen. Het project sluit af met een feestelijke kick out waarbij jij je bedrijf presenteert voor een groot publiek. Blijkt ondernemen niets voor jou te zijn? Dat geeft niet. Je zit nergens aan vast.

ZomerOndernemer wordt georganiseerd door Stichting The New Entrepreneur. Het project heeft als doel om jongeren kennis te laten maken met het ondernemerschap.