Starten in Sliedrecht

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zeker voor ondernemers. Want als u de start van uw bedrijf goed voorbereid, is de slagingskans groter! Een goede start maakt u op het Ondernemersplein.

Waar moet u als startende ondernemer in Sliedrecht rekening mee houden? En waar vindt u informatie? In de Drechtsteden maakt u een goede start op het Ondernemersplein. U vindt het in de Kamer van Koophandel op Blaak 40 in Rotterdam. Elf partners werken hier samen om (aankomende) ondernemers snel en gericht verder te helpen.

Start bij het Ondernemersplein

Het Ondernemersplein dé plek voor informatie en om dingen te regelen. Zowel online als offline. Denk aan huisvesting, vergunningen, subsidies, wet- en regelgeving en bemiddeling. Daarnaast is het Ondernemersplein een plek om bij te praten met andere ondernemers en samen nieuwe zakelijke kansen te verkennen. Verder organiseert het Ondernemersplein regelmatig bijeenkomsten, cursussen, seminars en spreekuren over verschillende onderwerpen.

Kijk voor meer informatie op de website van Ondernemersplein Drechtsteden/Rotterdam.

Handig voor starters

 • Ondernemingsplan
  Als startende ondernemer begint u met een ondernemingsplan. Meer informatie hierover vindt u op de  website van de Kamer van Koophandel. Een voorbeeld vindt u op de website van Qredits.   
 • Inschrijving Kamer van Koophandel
  Als u een onderneming start, moet u zich inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Kijk voor meer informatie op de website van de Kamer van Koophandel.
 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)
  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent dat u rekening houdt met het effect van uw bedrijf op mens en milieu. Dat biedt ook kansen en voordelen. Zoals kostenbesparing en positieve publiciteit. Maak gebruik van de tips, kennis, tools en praktijkvoorbeelden u op de website van MVO Nederland.  
 • Ondernemersklankbord Drechtsteden
  Heeft u vragen over bijvoorbeeld strategie, marketing, presentatie en acquisitie? Of over personeel, financiën en automatisering? Dan kan het Ondernemersklankbord Drechtsteden helpen. Het Ondernemersklankbord koppelt ondernemers met een vraag aan een ervaren ondernemer. Deze mentor denkt mee en adviseert. Meer weten of een adviesgesprek aanvragen? Kijk op www.ondernemersklankbord.nl.    
 • Drechtsteden Ondernemerscentrum (DOC)
  DOC biedt werkruimte, coaching en advies voor startende ondernemers. Kijk voor meer informatie op www.docondernemerscentrum.nl.

Meer handige links voor startende ondernemers