Traject Veilig Ondernemen

Veilige winkelgebieden en bedrijventerreinen zijn prettig voor ondernemers, werknemers én bezoekers. In Sliedrecht werken we daarom met het Traject Veilig Ondernemen. Dit staat voor een veilige omgeving.

Het Traject Veilig Ondernemen is ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Een winkelgebied of bedrijventerrein krijgt dit keurmerk als de ondernemers afspraken hebben gemaakt om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken.

Maatregelen voor een veilige omgeving

Samen met de gemeente, politie en brandweer brengen de ondernemers veiligheidsproblemen in kaart en nemen maatregelen. Zoals trainingen over winkeldiefstal en agressie. Of betere openbare verlichting en het opknappen van de omgeving. Denk ook aan georganiseerd toezicht en brandpreventie.

Als dit is gebeurd, krijgt het gebied het keurmerk in de vorm van een ster. In Sliedrecht hebben het winkelgebied Kerkbuurt en de Ondernemersvereniging van het Burgemeester Winklerplein sterren. Ook de bedrijventerreinen Kerkerak, Stationspark, Nijverwaard en Noordoost Kwadrant hebben sterren.

Kijk voor meer informatie op de website van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Logo veilig winkelgebied-200   Logo veilig bedrijventerrein-200