Ombouwen bushaltes R-net

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Sliedrecht gaan de bestaande bushaltes Deltalaan, Maaslaan en Stormrand in 2021 in een nieuw jasje steken.

bushokje R-netDe haltes Deltalaan, Maaslaan en Stormrand worden opgeknapt en krijgen dezelfde luxe rood-grijze R-net stijl als de R-net bussen. Op de perrons komt een bushokje met een windscherm en een comfortabel houten bankje. Ook komt er bij beide haltes een nieuw paneel met digitale reizigersinformatie, zodat duidelijk zichtbaar is hoe laat de eerstvolgende bus vertrekt.

Periode

De werkzaamheden vinden in 2021 plaats.

  • Deltalaan: De werkzaamheden aan de bushalte Deltalaan worden door de gemeente gelijktijdig uitgevoerd met de aanleg van het fietspad Craijensteijn. Meer informatie leest u op Aanleg fietspad Craijensteijn.
  • Maaslaan: gereed
  • Stormrand: gestart

 

Haltes Deltalaan

De bushalte Deltalaan krijgt een overdekte fietsenstalling voor 8 fietsen aan de oostzijde en een overdekte fietsenstalling voor 16 fietsen aan de westzijde. Hiervoor maken wij gebruik van de ruimte die vrijkomt door het vervallen van het fietspad aan deze zijde van de weg. De stalling is ongeveer 2,5 meter hoog en komt daarmee niet boven het aanwezige groen van de tuinen uit.

Op de onderstaande tekening ziet u het geplande ontwerp voor beide haltes. Download hier de tekening als pdf-bestand.

web-Sliedrecht-Deltalaan

 

Haltes Maaslaan

De bushalte Maaslaan die nu nog voor de appartementen aan de Deltalaan ligt schuift op naar het benzinestation. Daar is namelijk meer ruimte voor een breed en comfortabel perron met een bushokje. Op de plek waar de halte nu nog is worden er twee parkeerplaatsen gemaakt. Bij het park op de hoek van de Maaslaan komen fietsenstallingen, zodat fietsen netjes en veilig staan.

Op de onderstaande tekening ziet u het geplande ontwerp voor beide haltes.  Download hier de tekening als pdf-bestand.

web-Sliedrecht-Maaslaan

 

Haltes Stormrand

Bij de haltes Stormrand worden drie bomen gekapt. In overleg met de gemeente wordt bepaald waar nieuwe bomen terugkomen. Bij de sloot wordt de huidige fietsenstalling vervangen voor luxe, overkapte fietsenstallingen. Daarmee kunnen er voortaan 40 fietsen bij de R-net halte worden gestald. Het voetpad wordt verplaatst, zodat het direct tegen het fietspad aan komt te liggen. Dat verbetert de sociale veiligheid bij de halte. 

Op onderstaande tekening ziet u het geplande ontwerp voor beide haltes. Download hier de tekening als pdf-bestand. 

 

Tekening bushalte Stormrand

 

3D-animatie

Bekijk hier de 3D animatie of download de 3D-animatie (windows). Lees de gebruiksaanwijzing om de 3D-animatie te openen.

 

Snel, veilig en duurzaam van A naar B

De provincie Zuid-Holland en gemeente Sliedrecht vinden het belangrijk dat iedereen op een snelle, veilige en duurzame manier van A naar B kan reizen. Daarom investeren we in beter en aantrekkelijker openbaar vervoer. Wilt u hier meer weten over weten? Op de website van de provincie Zuid-Holland www.zuid-holland.nl/r-net vindt u meer informatie.

Contact

Heeft u vragen over de bushaltes of de geplande werkzaamheden? Neem contact op met Martin Wink, projectleider hoogwaardig openbaar vervoer bij de provincie Zuid-Holland, door een mail te sturen naar: m.wink@pzh.nl.