Herinrichting Kerkbuurt-Oost

Kerkbuurt-Oost wordt heringericht. In de aanloopstraten van Kerkbuurt-Oost gaan we meer ruimte voor bijvoorbeeld wonen en werken ontwikkelen. De herinrichting draagt bij aan het aantrekkelijker maken van het centrale winkelhart van Sliedrecht: de Kerkbuurt.

De Kerkbuurt is het centrale winkelhart van Sliedrecht. In april 2019 heeft de gemeenteraad het Toekomstperspectief Kerkbuurt vastgesteld. Onder de noemer 'De Nieuwe Winkelstraat' geven pandeigenaren en ondernemers samen met de gemeente het winkelgebied een impuls. Dit plan gaat uit van een kernwinkelgebied voor winkels en horeca en daaromheen aanloopstraten. De pleinen op de Kerkbuurt zijn inmiddels aangepakt. Nu gaan we het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringweg en de PC Hooftlaan herinrichten.  Lees hier meer informatie over De Nieuwe Winkelstraat.

Plan

Kerkbuurt-Oost (het gedeelte van de Kerkbuurt tussen de Waterkeringsweg en de PC Hooftlaan) wordt niet opengesteld voor autoverkeer. In plaats daarvan gaan we de Kerkbuurt-Oost inrichten als een aanloopstraat van het winkelgebied. In de aanloopstraat gaan we meer ruimte voor bijvoorbeeld wonen en werken ontwikkelen. Van het deel Kerkbuurt tussen de Waterkeringweg en de PC Hooftlaan is nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Download hier het voorlopig ontwerp.

20220419 - 3D visualisatie herinrichting Kerkbuurt-Oost

Werkzaamheden

  • Het vervangen van de bestaande (gele) stenen door rode stenen vanuit de Dijkvisie Sliedrecht 2017-2027.
  • De poller blijft op dezelfde locatie staat.
  • De bestaande lijngoten blijven op dezelfde plaats liggen.
  • Bij de herinrichten worden er meer groenvakken toegevoegd.
  • Het plaatsen van een extra (overkapte) fietsenstalling.

Periode

De werkzaamheden worden in 2022 uitgevoerd.
 

Betrokken partijen

Verheij Infra

Contact

Heeft u vragen over dit project of andere projecten? Neem contact op met projecten@sliedrecht.nl.