Succesvolle 7e On Stage

De VMBO-leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam, Ottoland en Sliedrecht spraken tijdens het Beroepenfeest op Partycentrum de Lockhorst op 10 februari weer met meer dan 100 beroepsbeoefenaars. Wethouders Boerman, Slob en Vat verrichtten op ludieke wijze de feestelijke opening van On Stage voor de leerlingen en de beroepsbeoefenaren waarna het grote netwerken kon beginnen.

Tijdens het Beroepenfeest van On Stage helpen vakmensen scholieren op weg met hun toekomstige beroepskeuze door hen te vertellen wat hun werk inhoudt en waarom ze ooit voor dit vak hebben gekozen. Ook dit jaar was er weer een breed scala aan beroepen op de beursvloer aanwezig: van fietsenmaker tot architect en van journalist tot kok. 

Met veel enthousiasme en passie vertelden de aanwezige professionals over hun vak met de VMBO-leerlingen van het CVO Calvijn-, Grienden- en Wellantcollege .

Ook de leerlingen deden het geweldig. Zij hadden dan ook- samen met hun docenten en de leerlingtrainers- voorafgaand hard gewerkt aan een goede voorbereiding en ze waren nieuwsgierig naar al die vakmensen uit het bedrijfsleven die enthousiast vertelden over hun beroep en werkdag. 

Op dinsdag 18 februari aanstaande vindt de Doedag van Alblasserwaard On Stage plaats, dan brengen de leerlingen een bezoek aan de professionals met wie ze een match hebben gemaakt.