Maart

 • 7 en 8 april praktisch verkeersexamen

  01 april 2021

  Op woensdag 7 en donderdag 8 april worden door de groepen 7 van basisscholen OBS Roald Dahl, CBS Oranje Nassau, Johannes Calvijnschool en CBS Anne de Vriesschool het praktisch verkeersexamen afgenomen. Wethouder Ton Spek zal op 7 april het verkeersexamen officieel openen.

 • Voorbereidingen aanleg LaRGas-kruispunt

  31 maart 2021

  Vanaf 28 april wordt er gewerkt aan de kruising Thorbeckelaan – Vogelenzang – Nachtegaallaan in Sliedrecht. De kruising wordt binnenkort ingericht volgens het LaRGaS-principe.

 • Ondernemers in lockdown

  28 april 2021

  De lockdown in Nederland duurt voort. Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook onze lokale ondernemers worden zwaar getroffen door de maatregelen. Wethouder Piet Vat vond dat onze lokale ondernemers uit de winkelgebieden wel een steuntje in de rug konden gebruiken.

 • Gemeente Sliedrecht en VSO presenteren de Economische Visie 2021-2030

  29 maart 2021

  Op maandagavond 29 maart presenteren het college en de VSO de nieuwe Economische Visie aan de gemeenteraad. Verwachting is dat de gemeenteraad de visie medio april zal bespreken en vaststellen.

 • Uitnodiging installatie burgemeester

  26 maart 2021

  Het gemeentebestuur van Sliedrecht nodigt u van harte uit om dinsdag 13 april 2021 de installatie van onze nieuwe burgemeester de heer mr. drs. J.M. (Jan) de Vries online bij te wonen.

 • Aanleg Tiny Forest Elzenhof gestart

  25 maart 2021

  De komende maanden gaat de buitendienst van de gemeente Sliedrecht drie groene gebieden aanleggen. Deze week is de aanleg van een Tiny Forest gestart.

 • Vervroegde opening buitenzwembad

  25 maart 2021

  Het college heeft besloten een extra financiële bijdrage aan Optisport te geven zodat het buitenbad eerder open kan.

 • Presentatie beheerdersonderkomen begraafplaats Sliedrecht

  18 maart 2021

  Woensdagavond 24 februari was de digitale informatiebijeenkomst voor het beheerdersonderkomen van de begraafplaats. De begraafplaats wordt uitgebreid. Het bouwen van een nieuw beheerdersonderkomen is hierbij één van de onderdelen.

 • Kosteloos vervoer Drechthopper naar priklocaties (coronavaccin)

  12 maart 2021

  Bent u 75 jaar of ouder? Of heeft u een lichamelijke beperking en bent u jonger dan 75 jaar? En woont u in de Drechtsteden en moet u naar een priklocatie binnen de Drechtsteden?

 • Geen kapvergunning watertorenterrein

  09 maart 2021

  Recent heeft de eigenaar van het Watertorenterrein een vergunning aangevraagd voor het kappen van een aantal bomen. Deze aanvraag is door de gemeente afgewezen.
  Verschillende omwonenden hadden zienswijzen ingediend tegen het verlenen van de kapvergunning. De gemeente Sliedrecht heeft de redenen voor de kapaanvraag afgewogen tegen het behouden van de bomen.

 • Voorbereidingen aanleg fietspad Craijensteijn

  04 maart 2021

  De gemeente Sliedrecht gaat aan de zuidzijde van de Craijensteijn een fietspad in twee richtingen aanleggen. Het nieuwe fietspad zorgt voor meer veiligheid van fietsers en voetgangers in het verkeer. En het levert een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht.

 • Jan de Vries kandidaat burgemeester voor Sliedrecht

  03 maart 2021

  De benoeming van een nieuwe burgemeester is weer een stap dichterbij. Gisteravond, 2 maart, besloot de gemeenteraad om Jan de Vries (55 jaar) uit Goudriaan voor te dragen voor deze functie aan de Commissaris van de Koning.